L'FMI avança una possible rebaixa de la previsió de creixement mundial el 2018 per la guerra comercial

Lagarde alerta que els riscos econòmics comencen a «materialitzar-se»

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Washington

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI)Christine Lagarde, ha alertat d’una possible rebaixa de la previsió de creixement mundial el 2018 com a conseqüència de l’augment de les tensions comercials.

En concret, en un discurs pronunciat aquest dilluns a la seu de l’FMI, Lagarde ha advertit que els riscos econòmics estan començant a “materialitzar-se”. Així, ha assegurat que la previsió de creixement mundial s’ha tornat “menys clara” que quan van estimar al juliol que el PIB mundial creixeria a un ritme del 3,9% el 2018 i el 2019.

Lagarde ha situat la setmana que ve per comprovar les noves dades, que és quan l’FMI presentarà l’actualització d’octubre de l’informe ‘Perspectiva Econòmica Mundial’.

Temor d’una escalada

“Si les actuals disputes comercials pateixen una escalada, podrien provocar un xoc econòmic en un major nombre d’economies emergents i en desenvolupament”, ha assegurat la directora de l’organisme internacional.

En vista d’aquest entorn, Lagarde ha recomanat als països que treballin junts per construir un sistema de comerç mundial que sigui “més fort, més just i més adequat per al futur”.

Efecte en els emergents

Notícies relacionades

“Hi ha molt en joc perquè la ruptura de les xarxes de subministrament globals té un efecte devastador a molts països, incloent-hi les economies avançades. També podria evitar que els països emergents i amb baixos ingressos assoleixin tot el seu potencial”, ha alertat.

En aquest sentit, l’FMI ha assegurat, en base als seus càlculs, que una reducció del 15% en el preu del comerç transfronterer de serveis podria augmentar el PIB del G20 en més de 350.000 milions de dòlars (301.000 milions d’euros) en un sol any.