Aeroports

Ryanair rebaixa de 190 a 150 els vols cancel·lats per la vaga del 28 de setembre

L'aerolínia així ho ha fet públic en un comunicat, xifrant en el 8% sobre un total de 2.400 els vols afectats a tot Europa per la protesta

undefined44509756 file photo  a stranded ryanair passenger checks her phone  o180808215946

undefined44509756 file photo a stranded ryanair passenger checks her phone o180808215946 / Susana Vera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aerolínia Ryanair ha rebaixat de 190 a 150 els vols cancel·lats preventivament a tot Europa a causa de la vaga de tripulants i personal de cabina que tindrà llocdivendres vinent 28 de setembre a diversos països del Vell Continent. Així ho ha fet públic la companyia en un comunicat aquest dimecres, en el qual ha xifrat en un 8% els vols afectats per la protesta dels treballadors. La vaga serà secundada a Espanya, Bèlgica, Holanda, Portugal, Itàlia i Alemanya.

La companyia no ha facilitat dades concretes de quants d’aquests 150 vols incumbeixen aeroports espanyols. Sí que ha transmès que tots els clients afectats per les aturades ja han rebut un correu electrònic o missatge de text als seus mòbils notificant-los oficialment la cancel·lació del seu vol. 

El Ministeri de Foment va anunciar aquest dimarts que Ryanair estarà obligat a garantir el 59% dels seus vols, tant a nivell nacional com internacional, així com el 100% en els vols amb territoris no peninsulars.

L’oferta de Ryanair als seus TCP i pilots

L’aerolínia ha publicat aquest dimecres les ofertes que suposadament ha anat fent els seus pilots i tripulants de cabina a tot Europa. Entre les propostes que Ryanair assegura haver fet als seus treballadors està el traspàs de contractes irlandesos a contractes locals a Bèlgica, Holanda, Espanya i Alemanya a començaments del 2019, així com la firma d’un conveni col·lectiu a començaments del 2019 basat en la legislació local i que inclogui el pagament d’impostos locals.

Notícies relacionades

A més, Ryanair assegura que els ha ofert un augment de la quantia de la paga fixa enfront de la variable per a la tripulació de cabina, que actualment guanya entre 30.000 i 40.000 euros, segons la companyia, així com el reconeixement dels sindicats nacionals. I puntualitza: "No podem negociar amb els empleats de l’aerolínia competidora, que estan interferint en negociacions nacionals, per raons de competència".

A Espanya, els sindicats USO i Sitcpla estan representats per dos treballadors de Norwegian i Iberia, respectivament. En aquest sentit, el sindicat USO assegura que "els sindicats són autònoms per determinar les persones que van a les reunions, si són d’altres aerolínies o d’un altre àmbit, a part que hi hagi persones de la mateixa companyia". I afegeix que "en cap moment" han rebut aquestes ofertes.