Davant la CNMC

Els taxistes denuncien Uber i Cabify per fer "vaga a la japonesa"

Les dues empreses, que operen amb llicències VTC, ofereixen aquest dimecres viatges gratis de 10 a 22 hores a tot Espanya

zentauroepp44467703 huelga taxistas taxi  gran via180727224458

zentauroepp44467703 huelga taxistas taxi gran via180727224458

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els taxistes denunciaran davant de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) les empreses de vehicle de lloguer amb conductor (VTC) Uber i Cabify perquè consideren que el seu anunci de prestar aquest dimecres, 26 de setembre, serveis gratis constitueix "realment" una "vaga a la japonesa", una pràctica "prohibida" a Espanya.

La patronal del taxi estima que amb aquesta iniciativa "es persegueix desacreditar un competidor en el mercat de la mobilitat com és el servei públic del taxi". Aquest gremi fa, així, un pas més en la batalla oberta contra els VTC en vigílies que divendres el Govern aprovi noves mesures per intentar aturar el conflicte i després que ahir rebutgessin una proposta de reunió plantejada per Unauto, la patronal de les empreses com Uber i Cabify.

Ara, la patronal del gremi Fedetaxi crida als taxistes a denunciar davant de la CNMC la iniciativa anunciada per les firmes de VTC d’oferir aquest dimecres serveis gratis a fi de, segons asseguren, donar a conèixer els seus serveis.

Els taxistes consideren que aquesta iniciativa és contrària al que estableix la llei de defensa de la competència, que "prohibeix acords, decisions o recomanacions que tinguin com a objecte o puguin donar lloc a una restricció de la competència o acords per fixar preus o altres condicions comercials, o la limitació i el repartiment del mercat.

Notícies relacionades

Així mateix, el gremi diu que la llei fa menció especial a "anuncis que puguin influir sobre l’actuació de les empreses en matèria de preus, vendes, condicions contractuals" i a "boicots" mitjançant "respostes coordinades d’empreses que perjudiquin un altre operador".

Per tot això, i ja que considera que els VTC són un clar competidor del taxi, Fedetaxi crida a tots els taxistes que es considerin perjudicats pel "boicot" que creuen que suposa el dia de serveis gratis d’Uber i Cabify que presentin una denúncia davant de la CNMC.

Temes:

Uber Taxis Cabify