estat de les autonomies

El Govern espera tenir llest "l'esquelet" del nou model de finançament aquesta legislatura

Objectiu: que les forces polítiques es comprometin a posar-lo en marxa en la pròxima

Montero celebra que la Generalitat vagi a la comissió de finançament autonòmic: "El diàleg comença a donar els seus fruits"

undefined44291616 ministra montero consejo de ministros180713170157

undefined44291616 ministra montero consejo de ministros180713170157 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha celebrat aquest dijous que el Govern de la Generalitat de Catalunya enviï un representant a la comissió multilateral per tractar sobre finançament autonòmic que se celebrarà, segons ha anunciat, la setmana que ve. "Ho valoro molt positivament", ha afegit la ministra, per concloure que s’han de "trobar els punts en comú" en la reforma del finançament autonòmic per aconseguir "almenys l’esquelet d’un nou model" en aquesta legislatura i que les forces polítiques es comprometin a posar-lo en marxa en la pròxima.

Així ho ha expressat Montero en una entrevista a RNE, després que la mateixa ministra confirmés durant el ple del Congrés dels Diputats que el Govern català de Quim Torra serà present en aquesta comissió, que reuneix representants de cada comunitat autònoma per debatre sobre finançament autonòmic.

Montero atribueix l’assistència de la Generalitat a aquesta comissió al diàleg que va iniciar el president del Govern, Pedro Sánchez, amb Torra el 9 de juliol passat a la Moncloa i va continuar amb la comissió bilateral entre l’Executiu central i Govern de Catalunya, duta a terme l’1 d’agost.

Tot depèn del "ritme"

Notícies relacionades

"Comença a donar els seus fruits, tot i que siguin petits i incipients, el diàleg iniciat entre el Govern i la Generalitat. [...] La Generalitat ha designat una persona per participar en el fòrum multilateral, i provarem de trobar els elements que ens permetin de disposar de més recursos per a l’Estat de benestar", ha recalcat Montero.

Amb tot, ha supeditat l’existència d’un nou model de finançament autonòmic al "ritme" amb què avancin les negociacions, i ha assenyalat que confia que "almenys" es pugui tenir "l’esquelet" del nou model.