Transports

La UGT firma un acord amb Cabify per la qualitat de l'ocupació de les VTC

El sindicat no descarta la creació d'un conveni col·lectiu específic per al sector de les VTC

cabify

cabify

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Declaració d’intencions per part del sector de les VTC. La 'patronal’ Unauto, al costat de Cabify Vector han firmat aquest dimecres un acord amb el sindicat UGT per la qualitat de l’ús del sector, tot i que sense especificar mesures concretes. 

L’acord, que pretén conciliar els interessos del sector per la "bona marxa i competitivitat de les empreses VTC, la generació de riquesa, la prestació d’un servei de qualitat i la creació d’un marc laboral digne que permeti el desenvolupament personal i professional de les treballadores i treballadors del sector" ha sigut firmat pel president de la 'patronal’ de les VTC Unauto, Eduardo Martín, el secretari general de la Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum de la UGT, Miguel Ángel Cilleros; el president de Vector Ronda Teleport, Rosauro Varo, i el conseller delegat de Cabify, Juan de Antonio.

"Aquest acord el firmem amb el convenciment d’enfortir el desenvolupament de les proposada de mobilitat de les VTC, en línia amb els treballadors del sector i de tota la ciutadania, que ens han permès millorar i mostrar-nos com un servei segur, fiable, eficient i, sobretot, útil, com reflecteixen els més de 7 milions de ciutadans i ciutadanes que ens representen", va precisar el president de Vector Ronda Teleport, que té una quota de mercat del 15 % i espera superar el 2019 els 5.000 llocs de treball directes (ara té 800). 

Conveni col·lectiu

Notícies relacionades

La UGT ha decidit ser part activa del conflicte entre el taxi i les VTC perquè, segons el secretari general de la Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum de la UGT, Miguel Ángel Cilleros, els treballadors de les VTC "es mereixen el mateix respecte que la resta". "No volem que cap Govern faci la feina del sindicat. Volem que en la incertesa actual es parli des de la convivència, que hi hagi diàleg amb enteniment, i que tinguin la mateixa garantia i seguretat els treballadors del taxi com els treballadors i les treballadores dels VTC", va afegir Cilleros.

"No podem negar-nos a veure la realitat, no podem negar-nos a l’evidència", va dir Cilleros, que va assegurar que "a partir de demà" es posaran a treballar per buscar la millor fórmula que conciliï els interessos de les empreses i dels treballadors i no descarta un nou conveni col·lectiu per al sector que actualment es regeix pel del taxi. "Vull que d’aquí surti aquest full de ruta per fer un conveni del sector", va afegir.