desinversió

El Santander ven a Cerberus una cartera d'immobles de 1.535 milions

El paquet de què es desprèn el banc presidit per Ana Botín està integrat per 35.700 actius immobiliaris

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
M. J. B.

El Banco Santander ha assolit un acord amb una filial de Cerberus Capital Management per a la venda d’una cartera d’immobles residencials per un import d’uns 1.535 milions d’euros, la qual cosa suposa el 55% del seu valor brut comptable. Aquesta cartera d’adjudicats està integrada per 35.700 immobles, inclosos garatges i trasters, i serà gestionada per Haya Real Estate, una societat de gestió d’immobles filial del grup Cerberus.

Notícies relacionades

L’operació s’ha estructurat mitjançant el traspàs de la cartera a una o més companyies, el capital social de les quals serà aportat o transferit de manera que la filial de Cerberus controli, directament o indirectament, entre el 51% i el 80% del capital, mentre que el Banco Santander serà propietari del capital restant. El percentatge exacte de les participacions en les noves societats es determinarà abans del tancament de la transacció.

Està previst que aquesta operació, que té un impacte immaterial en el capital i en els resultats del Banco Santander, estigui totalment culminada a finals d’aquest any o en el primer trimestre del que ve, quan es compleixin totes les condicions relacionades amb la cartera i l’operació.