finances

El BBVA demana per a les 'fintech' la mateixa regulació que per a la banca

Francisco González reclama les mateixes regles quan s'ofereix un servei similar

bbva

bbva

1
Es llegeix en minuts

El president del BBVAFrancisco González, creu que el context actual fa més necessari que mai que la regulació tracti cada jugador, ja sigui un banc o una de tecnològica, amb les mateixes condicions si ofereix un servei similar.

Així ho ha assegurat el primer executiu del banc ‘blau’ en una tribuna publicada al ‘Singapure Summit’, on també precisa que, en igualtat de condicions, el sector bancari podrà ser capaç de competir amb les grans tecnològiques. “No s’ha de considerar que la banca és incapaç de competir en el món ‘online’”, ha subratllat.

Concretament, González creu que a les 'fintech' se’ls ha d’exigir els mateixos requisits en termes de transparènciacompetènciasolvèncialiquiditat gestió de les dades dels clients, que als bancs.

“La regulació no es pot centrar exclusivament en els bancs, sinó en l’activitat bancària. Això és crucial no només per garantir la igualtat de condicions, sinó també per enfortir l’estabilitat financera i assegurar-nos que els riscos i els beneficis de la revolució digital es distribueixen de manera uniforme i justa”, ha explicat el banquer.

Altament regulat

En aquest sentit, González ha destacat que, a diferència de les grans tecnològiques, la banca està “acostumada” a complir i funcionar en un sector “altament regulat”. A excepció de la recent entrada en vigor del reglament europeu sobre protecció de dades (GDPR, per les seves sigles en anglès), les ‘fintech’ no han estat sotmeses a una supervisió “significativa”.

Notícies relacionades

Respecte als avenços tecnològics al banc que dirigeix, González ha explicat que es pot dir que encara no està igualat amb els gegants d’Internet en aquest àmbit.

No obstant, ha precisat que estan aconseguint “importants avenços”. “Aquest exercici ens ha permès adonar-nos que algunes fortaleses de la banca com la seguretat, la privacitat i el compliment, són cada vegada més importants i difícils de replicar per part dels nostres competidors, com s’ha vist en alguns casos recents”, ha afegit.

Temes:

BBVA Bancs