Emprenedors

De la palmera a Barcelona

Coco Wilson, firma participada per Piqué i Puyol, llança al mercat el líquid de cocos frescos i ecològics de Tailàndia

cmontanyes45027870 coco wilson180915204407

cmontanyes45027870 coco wilson180915204407 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Fran Gómez i Alfonso López-Rodó van estudiar junts Administració d’Empreses al’Institut Químic de Sarrià (IQS) de Barcelona. Després de participar en experiències de negocis ‘online’, una empresa espanyola els va contractar com a consultors a Birmània.

Des d’allà van tenir ocasió de viatjar amb freqüència a Tailàndia, on es van aficionar a consumir coco, a beure’n l’aigua i a menjar-ne la carn. Veient les propietats beneficioses d’aquesta fruita, i com alguns països com els EUA, Austràlia i el Regne Unit havien començat a ser-ne bons consumidors, però que a Espanya encara no s’havia despertat, van decidir crear una empresa per importar cocos de la millor varietat tailandesa.

Així va néixer fa tres anys Yangon Barcelona. “Importem el coco verd, fresc, semipelat en forma de diamant per a millor transport i còmode consum de l’aigua directament del coco”, detalla Alfonso López-Rodó. I amb aquesta primera aventura empresarial de la mà del fruit del coco ja ben posicionada al mercat espanyol, López-Rodó i el seu soci emprenen una nova línia de negoci creant Coco Wilson 426 que ha posat al mercat la primera aigua de coco fresca embotellada.

“És aigua de coco 100% natural que, gràcies al procés de sotmetre el producte a altes pressions d’aigua, una vegada envasat i etiquetat (6.000 bars durant tres minuts), es conserva fins a 60 dies refrigerat”, puntualitza Fran Gómez. Coco Wilson serveix l’aigua de coco en ampolletes de PET de 240 ml. Es pot comprar ‘online’ a través de la seva pàgina web  i també està ja disponible als supermercats Veritas.

Els seus plans de distribució preveuen ser presents a finals d’any en 5.900 punts de venda a tot Europa a través de distribuïdors, supermercats ecològics, botigues gurmet, bars i restaurants. I tenen a la vista ja l’entrada als mercats d’Holanda i Alemanya. 

Coco Wilson 426 és una empresa participada al 50% pels dos socis fundadors de Yangon Barcelona, Fran Gómez i Alfonso López-Rodó. L’altra meitat se la reparteixen Noel Alimentaria i els futbolistes Gerard Piqué Carles Puyol. Les previsions de facturació per a aquest primer any és assolir el milió d’euros, comptant tots els productes del coco que ara també es comercialitzen sota la marca Coco Wilson 426.

A l’empresa treballen 3 persones en plantilla i unes altres 30 indirectament. Yangon Barcelona va facturar l’any passat uns 420.000 euros. Les inversions de la firma són bàsicament l’assistència a fires, com ha sigut el cas d’Alimentaria, per a la qual van destinar uns 20.000 euros. 

Embotellada a Barcelona

Notícies relacionades

Les propietats de l’aigua de coco, font de vitamines C i A, baixa en calories i amb alt contingut en minerals com el soci, el potassi, el magnesi, el calci i el fòsfor, la converteix en una beguda isotònica natural, molt apropiada per a esportistes.

La firma barcelonina rep l’aigua de coco directament de productors tailandesos congelada i en borses asèptiques i en una de les fàbriques de Noel Alimentaria ubicada a la Zona Franca de Barcelona s’embotella i etiqueta, i se sotmet a les altes pressions submergint les ampolles en aigua a gran pressió.