dilluns que ve

El Govern no enviarà cap conseller a rebre el Rei a la fira Gastech

La titular d'Empresa, Àngels Chacón, participarà en un altre saló que s'inaugura el mateix matí també al recinte de Gran Via

43824406 601

43824406 601 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El Govern no enviarà cap conseller a la inauguració del congrés Gastech, un esdeveniment mundial dedicat al gas i al gas natural liquat que el Rei inaugurarà dilluns 17 de setembre. Fonts del departament d’Empresa del Govern han assegurat a Efe que el director general d’energia de la GeneralitatPere Palacín, representarà l’Executiu català en aquest acte d’inauguració al costat de Felip VI.

Aquestes fonts han assegurat que la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, de la qual depèn l’àrea d’energia, participarà a la inauguració del Global Power & Energy Exhibition (GPEX), un saló paral·lel a Gastech que també se celebra al recinte de la fira de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i que s’inaugura aquell mateix matí.

Per justificar l’absència de Chacón en l’acte amb el Rei, aquestes fonts han assegurat que l’Executiu català dona prioritat a la relació amb les empreses i han afegit que l’Institut Català d’Energia (ICAEN) és “soci institucional” d’aquest altre saló, el GPEX.

Tot i que al principi el nom de Chacón figurava entre la relació d’assistents a la inauguració, finalment el Govern ha optat per rebaixar el seu grau de representació en aquest acte amb el Rei.

L’última vegada que Felip VI va visitar Catalunya va ser el passat 17 d’agost, amb motiu de l’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, quan va compartir l’espai reservat a les autoritats amb el president del Govern, Pedro Sánchez; el de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Primera fira Gastech a BCN

La inauguració de la trentena edició de la fira Gastech és la seva sisena visita a Catalunya des dels esdeveniments que van seguir la jornada de l’1-O. En la inauguració de Gastech, un esdeveniment que espera reunir unes 30.000 persones, el Rei estarà acompanyat per la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

És la primera vegada que Barcelona acull aquesta trobada internacional, que comptarà amb 700 expositors de més de 90 països i amb el suport d’empreses espanyoles com Enagás, Naturgy, Reganosa, Cepsa, Repsol i Técnicas Reunidas, entre altres.

La visita de Felip VI es produeix menys d’una setmana després de la Diada i dues setmanes abans del primer aniversari de la votació inconstitucional de l’1-O sobre la independència.

El mes de juny passat, el Rei va acudir a Tarragona a la inauguració dels XVIII Jocs Mediterranis, on va coincidir per primera vegada amb l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, que va anunciar que el Govern no tornaria a convidar al Rei ni assistiria a actes organitzats “per la monarquia”.

Notícies relacionades

L’Executiu de Torra va estendre aquesta plantada al lliurament dels Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) convocats per a finals d’aquell mes, sota la presidència de Felip VI i la Reina Letícia, una cerimònia que a més va haver de canviar de seu pel veto al Rei de l’Ajuntament de la capital gironina.

El congrés Gastech, que el Rei inaugurarà dilluns, se celebrarà en paral·lel el Global Power & Energy Exhibition (GPEX), un saló que reunirà els principals actors amb veu en la transició energètica global a nivell mundial, entre ells representants de governs, experts i empreses.