Ocupació

El Congrés aprova recuperar subsidis per a 42.000 aturats de llarga durada

El Govern convalida un reial decret que permet que desocupats es reenganxin a un ajut econòmic de 430 euros no renovat pel PP

GRAF1607. MADRID, 13/09/2018.- La ministra de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Magdalena Valerio, durante su comparecencia hoy en el pleno del Congreso para la convalidación del Real Decreto que regula el programa de activación para el Empleo. EFE/Mariscal

GRAF1607. MADRID, 13/09/2018.- La ministra de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Magdalena Valerio, durante su comparecencia hoy en el pleno del Congreso para la convalidación del Real Decreto que regula el programa de activación para el Empleo. EFE/Mariscal / Mariscal (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple del Congrés convalida aquest dijous per majoria un reial decret la recuperació del Programa d’Activació per a l’Ocupació (PAE), un subsidi dissenyat per a aturats de llarga durada de 430 euros que l’anterior executiu del PP va decidir no renovar el 30 d’abril. El Ministeri de Treball estima que la reactivació de l’esmentada mesura, sumada a un altre subsidi similar, el Pla Prepara, beneficiarà42.000 desocupats.

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha explicat la urgència d’aquesta mesura després que el PAE expirés el 30 d’abril, i alguns aturats que van trobar llocs de treball temporals no s’hagin pogut tornar a reincorporar i cobrar aquesta ajuda fins a l’acabament del programa.

Notícies relacionades

"Segueix vigent per als participants que s’hi van incorporar, ja que es prohibeix la incorporació de nous participants", ha argumentat després d’incidir que la no pròrroga del PAE ha significat "desprotegir" un col·lectiu d’aturats i desincentivar la recerca d’una ocupació que no fos indefinida, atesa la impossibilitat de reincorporar-se posteriorment al programa. Segons les dades facilitades per la ministra, el 65% de potencials beneficiaris eren dones amb un període mitjà de pagament que voreja els 2,7 milions d’euros.

La recuperació d’aquest subsidi durant el temps que queda de programa ascendirà a uns 50 milions d’euros, ja previstos en els Pressupostos Generals del 2018. A més, s’estableix que el període de temps durant el qual el treballador es trobi en situació de baixa temporal en el programa, sense percebre l’ajut econòmic, no es computi a efectes del període de durada de l’ajuda.

Temes:

Congrés PSOE Atur