Automoció

El Govern insisteix en l'impost al dièsel i es basa en les recomanacions internacionals

Ribera defensa una mobilitat sostenible com l'existent en països com Noruega o Suècia

zentauroepp44922339 teresa ribera180906195344

zentauroepp44922339 teresa ribera180906195344 / Santi Donaire

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern insisteix una vegada més enl’impost al dièsel, tot i que sense voler precisar com serà la seva fórmula. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha respost aquest dimecres al Congrés dels Diputats al popular Guillermo Mayoral que el Govern s’ha compromès a una "fiscalitat verda" que no afectarà el gasoil professional, en línia amb les recomanacions de tots els organismes internacionals, inclòs l’OCDE.

"Tot els organismes internacionals alerten de la importància de treballar en aquesta direcció", ha argumentat Ribera, que ha posat com a exempleParís o Londres i Noruega o Suècia com a ciutats i països que ja han introduït limitacions temporals respecte a la circulació de cotxes dièsel en els propers anys. "Per no parlar de grans mercats emergents com la Xina i l’Índia", ha afegit Ribera.

D’altra banda, la ministra per a la Transició Ecològica ha recordat que la feina del seu Govern no es dirigeix únicament a una mobilitat diferent, sinó també a "facilitar" una modernització de la indústria de l’automòbil perquè continuï tenint el pes que té avui (11% del PIB). "Això és el que ha fet el Govern, comprometre’s amb els dos objectius, una millora de la mobilitat, més sostenible, però també una modernització de la indústria".

Notícies relacionades

En aquest sentit, Ribera ha recordat la decisió del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turismed’allargar fins a l’any 2020 la utilització de la mesura de CO2 determinada per la nova homologació WLTP2, que, ha defensat, ajudarà la indústria en la seva adaptació. "Alhora, en aquest termini d’adaptació facilitem millorar la mobilitat, revisar la fiscalitat, impulsar l’electrificació i la revisió dels objectius de reducció d’emissions", ha conclòs.

Incentius per al cotxe elèctric

A més, el portaveu del grup popular ha preguntat a la ministra sobre la possibilitat d’incentivar l’ús d’energies alternatives i la creació de més punts de subministrament per als vehicles elèctrics, en comptes de posar un impost, però la ministra no ha respost a aquesta consideració.

Temes:

Transports