Grifols rep 85 milions per investigar malalties cròniques i minoritàries

La farmacèutica catalana firma el tercer préstec amb el Banc Europeu d'Inversions i compta amb el suport del 'Pla Juncker'

zentauroepp44933052 la vicepresidenta del bei  emma navarro  2d   junto a los co180907140038

zentauroepp44933052 la vicepresidenta del bei emma navarro 2d junto a los co180907140038

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha concedit a l’empresa Grifols un préstec de 85 milions d’euros per recolzar les inversions en R+D+i centrades a combatre malalties cròniques i minoritàries, segons ha informat en un comunicat la Comissió Europea sobre l’acord firmat aquest divendres a Barcelona.

La inversió compta amb el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) del Pla d’Inversions per a Europa, conegut com a ‘Pla Juncker’, i és la tercera que el BEI i la companyia catalana firmen en aquest marc.

El Pla d’Inversions per a Europa permet incrementar la capacitat del BEI per finançar projectes d’inversió que desenvolupin activitats que, per la seva estructura o naturalesa, contribueixen a millorar la capacitat d’innovació i competitivitat de les empreses de la Unió Europea.

Condicions del préstec

En concret, les condicions financeres d’aquest préstec, "avantatjoses per a la companyia" Grifols, inclouen tipus d’interès fix, venciment el 2028 i dos anys de carència.

Notícies relacionades

En aquest cas, el pacte assolit contribuirà a impulsar la investigació biocientífica dins de les universitats, hospitals i centres d’investigació que col·laboren amb l’empresa Grifols.

Les activitats d’investigació que es podran desenvolupar amb aquest préstec "permetran millorar la salut i qualitat de vida dels pacients, i facilitaran els recursos financers necessaris per innovar en la investigació mèdica que es desenvolupa tant a Espanya com a la resta de la Unió Europea", ha assegurat la Comissió Europea. 

Temes:

Grifols