Empreses

Ficosa va facturar 1.208 milions d'euros el 2017

La proveïdora del sector de l'automòbil va augmentar 3,3% respecte al 2016

La planta de Ficosa a Viladecavalls.

La planta de Ficosa a Viladecavalls. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ficosa, la multinacional proveïdora del sector de l’automòbil, va aconseguir l’any passat una facturació rècord de 1.208 milions d’euros, amb un creixement del 3,3% respecte al 2016, i va consolidar el seu lideratge mundial en sistemes de visió, connectivitat, seguretat i e-mobilitat per a l’automòbil i la mobilitat. Els increments es van basar en l’impuls dels nous productes tecnològics, segons un comunicat de l’empresa.  

La companyia posa en marxa un important pla d’inversions en noves tecnologies que reforçarà amb 500 milions d’euros en els pròxims quatre anys. El grup preveu que les vendes de sistemes tecnològics passin dels 100 milions d’euros el 2017 a uns 800 milions entre el 2023 i el 2024.

Notícies relacionades

En l’àmbit geogràfic, l’Amèrica del Sud va ser la regió que va registrar un creixement més gran, amb un augment de la facturació del 34%, mentre que a Europa l’increment va ser del 5%. L’Àsia i els Estats Units han patit un lleuger descens, degut, en gran part, a un tipus de canvi més feble de les monedes de les esmentades regions davant l’euro.

 Javier Pujol, conseller delegat de Ficosa, va recalcar que "els nous productes tecnològics destinats a una conducció més assistida, el vehicle autònom, el cotxe connectat i l’e-mobilitat s’han convertit en els pilars del creixement del grup". L’empresa preveu destinar més de 500 milions d’euros entre el 2019 i el 2023 a inversions en les noves tecnologies.

Temes:

Empreses