INCOMPLIMENT

La CNMC expedienta Repsol per la compra de Petrocat

L'energètica espanyola podria haver incomplert els compromisos del marc de l'operació de compra de Societat Catalana de Petrolis al no desprendre's de 23 gasolineres a Catalunya i Madrid

zentauroepp24341106 madrid 27 11 2013 economia  entrada esta tarde  a la sede ce180222092104

zentauroepp24341106 madrid 27 11 2013 economia entrada esta tarde a la sede ce180222092104

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha iniciat un expedient sancionador contra Repsol Comercial per haver incomplert hipotèticament els compromisos del marc de l’operació de compra de la Societat Catalana de Petrolis (Petrocat).

En concret, l’organisme regulador afirma que existeixen indicis que Repsol hauria incomplert els compromisos de la secció C i de la secció E, recollits en la Resolució del Consell de la CNMC de 3 d’abril del 2014, quan Repsol va adquirir el control exclusiu de la catalana Petrocat.

En concret, els compromisos de la secció C establien una obligació d’aprovisionament mínim per part de Repsol de producte (gasolines i gasoils) procedent de tercers operadors per a l’activitat de distribució de combustibles a través de les estacions de servei gestionades per Petrocat en règim de venda en ferm i per a l’activitat de vendes directes.

Per la seva part, els compromisos de la secció E obligaven Repsol a enviar a la CNMC un informe amb caràcter anual sobre el grau de compliment del compromís de la secció C.

La CNMC afirma que la incoació d’aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació, i afegeix que s’obre ara un període màxim de tres mesos per a la instrucció de l’expedient i per a la seva resolució per la CNMC.

Problema amb les gasolineres

L’octubre del 2014 va autoritzar la proposta de venda a tercers de la xarxa de gasolineres de Petrocat feta per Repsol, excepte en el cas d’una estació de servei.

Notícies relacionades

Al març, Repsol va presentar una proposta de requisits per realitzar l’operació i a l’abril la CNMC va detallar les condicions imposades per prendre el control de la companyia catalana.

Repsol s’havia de desprendre de 23 gasolineres –17 a la província de Barcelona, 4 a la de Tarragona, 1 a la de Lleida i 1 a Madrid– en compliment de la llei de quotes de mercat per províncies, així com permutar la de Font Freda amb l’objectiu que es mantingui la presència d’un tercer amb imatge pròpia.

Temes:

Repsol