Ocupació

La campanya d'estiu acaba amb 25.000 autònoms menys

El mes d'agost ha tancat amb 17.894 treballadors per compte propi menys, després d'un juliol ja de descens d'afiliats a la Seguretat Social, i ha retrocedit als nivells de l'abril

trabajador-autonomo

trabajador-autonomo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La campanya d’estiu ha tancat entre el col·lectiud’autònoms amb 24.283 afiliats menys a la Seguretat Social. Les últimes dades publicades per la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social revelen un descens a l’agost de 17.894 autònoms, que s’afegeixen al retrocés de 6.389 afiliats al juliol, fet que deixa un total de 3.249.275 treballadors per compte propi. El descens de l’agost ha sigut qualificat per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) com "la pèrdua més elevada en un mes d’agost des que hi ha registre històric”,segons afirma en un comunicat.

La caiguda d’afiliats ha sigut més moderada entre els autònoms que entre els assalariats, ja que, si els primers han disminuït un 0,55%, els segons ho han fet un 1,2%. La reducció de treballadors per compte propi representa el 8,8% dels 202.996 cotitzadors menys a la Seguretat Social amb què ha tancat l’agost.

Notícies relacionades

En la mateixa tendència que la resta de règims de treballadors, existeixen comparativament més autònoms l’agost del 2018 que el mateix mes del 2017. No obstant, el seu creixement és més baix que, per exemple, els assalariats. Si els primers han augmentat interanualment un 1,1%, els segons han crescut més intensament, un 3,3%. Al juny, amb l’inici de la campanya d’estiu, es va registrar la xifra més alta de treballadors per compte propi des de començaments d’any: un total de 3.273.558.

Per comunitats autònomes, les que més quantitat d’autònoms han perdut en termes relatius són la Comunitat de Madrid, amb una reducció del 0,9% i 3.595 autònoms menys i la Regió de Múrcia, també amb un 0,9% menys, que correspon a un descens de 849 autònoms.