a l'agost

Catalunya lidera el repunt de l'atur amb 11.594 aturats més

És la primera comunitat autònoma quant a increment del nombre d'aturats i la segona en termes percentuals, només superada per les Balears

desempleo

desempleo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Les dades de l’atur registrat a l’agost han confirmat els temors que anticipaven dilluns les males dades del turisme. Catalunya ha liderat la creació d’atur a Espanya i ho ha fet partint dels patrons comuns que s’han reproduït en la resta dels territoris. Després que l’Institut Nacional d’Estadística donés a conèixer la pitjor caiguda en vuit anys del nombre de visitants estrangers, el Servei Públic d’Ocupació ha confirmat que l’agost ha deixat 11.594 aturats més a Catalunya, un 3,1% més. El sector que ha concentrat més inscrits a l’atur ha sigut el dels serveis, amb 10.440 persones desocupades, el 90% del total.

Entre les quatre províncies catalanes, la que més percentatge d’augment d’atur ha registrat a l’agost respecte al juliol ha sigut Girona, on l’atur ha augmentat el 3,7%Lleida ha registrat, no obstant, la seva particular nota negativa, ja que en aquesta província l’atur ha augmentat tant en termes mensuals, com en termes interanuals. L’agost del 2018 es va tancar amb el 0,7% més d’aturats que l’agost del 2017. Aquesta és l’única província on es produeix l’esmentada tendència, ja que en la resta la comparativa anual deixa xifres inferiors d’atur, liderades per Barcelona, amb una caiguda del 4,6% i 13.770 aturats menys.

Notícies relacionades

En termes interanuals, l’agost d’aquest any ha sigut per a Catalunya millor que l’anterior en termes d’ocupació, ja que l’atur s’ha reduït en 16.667 persones, la qual cosa equival a un descens del 4,2%. La disminució, no obstant, ha sigut 1,7 punts inferior interanualment que la mitjana espanyola.  

Si l’atur ha pujat en termes generals, entre el col·lectiu de treballadors d’origen estranger ha disminuït. Concretament en 933 persones, el que representa una baixada mensual de l’1,3%, fins als 70.054 treballadors migrants. D’aquests, el 76,1% provenen de països de fora de la Unió Europea. Catalunya es manté així un mes més com l’autonomia amb més nombre d’ocupats nascuts fora d’Espanya.

Temes:

Catalunya Atur