aerolínies

Vueling indemnitzarà una passatgera que es va lesionar al desembarcar d'un avió

La companyia ha de pagar 4.350 euros a una dona que es va fracturar el turmell al baixar de l'autobús que la transportava de l'avió a la terminal

zentauroepp37156336 barcelona 3 2 2017    vueling a la t1 aeroport  del prat fot170305145902

zentauroepp37156336 barcelona 3 2 2017 vueling a la t1 aeroport del prat fot170305145902 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
EFE

La companyia aèria Vueling ha sigut condemnada a indemnitzar amb 4.350 euros una passatgera per una caiguda que va tenir al baixar de l’autobús que acostava el passatge a la terminal de l’Aeroport de Barcelona.

Segons ha informat en un comunicat la companyia de serveis legals que s’ha encarregat de l’acusació, la dona va haver de ser operada per una fractura al turmell dret i va necessitar 145 dies per recuperar-se, després de mig centenar de sessions de rehabilitació.

La magistrada del Jutjat Mercantil de Barcelona ha utilitzat per a la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, la normativa del conveni de Mont-real de 1999, segons la qual el transportista és responsable dels danys causats "a bord de l’aeronau o durant qualsevol de les operacions d’embarcament o desembarcament".

El desembarcament de l’avió es produeix una vegada els passatgers han arribat a la terminal, on acaba la responsabilitat del transportista aeri, però sí que és responsabilitat de l’aerolínia els danys patits pels seus clients durant el trajecte que separa l’avió de la terminal.

La sentència argumenta que la caiguda va tenir lloc "al baixar de l’autobús" a partir de tres informes mèdics dels serveis mèdics d’Aena, l’Hospital de Bellvitge i la Clínica Dexeus, que així ho assenyalaven després de recollir la versió de la demandant.

Notícies relacionades

La jutge del cas ha considerat que la declaració de la lesionada "just en el moment en què s’ha produït la lesió" davant dels serveis mèdics que la van atendre va ser una versió "veraç i fidel del que va passar".

D’aquesta manera, després d’acreditar que la lesió va tenir lloc durant el desembarcament, la sentència dona la raó a la lesionada, però desestima un extra de 740 euros en la indemnització que reclamava la demandant en concepte de despeses de taxi.