AEROLÍNIES

Els pilots de Ryanair a Itàlia i l'aerolínia acorden un conveni col·lectiu

La companyia vol tancar un pacte similar amb els pilots d'Espanya, el Regne Unit, Irlanda i Alemanya

FILE PHOTO: People walk to board a Ryanair flight at Stansted Airport, northeast of London, Britain, September 7, 2017. Picture taken September 7, 2017.  REUTERS/Kevin Coombs/File Photo

FILE PHOTO: People walk to board a Ryanair flight at Stansted Airport, northeast of London, Britain, September 7, 2017. Picture taken September 7, 2017. REUTERS/Kevin Coombs/File Photo / Kevin Coombs (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els pilots de la companyia aèria irlandesa Ryanair amb base a Itàlia han donat la seva aprovació a un conveni col·lectiu negociat ambl’aerolínia, segons ha anunciat el sindicat Associació Nacional Professional d’Aviació Civil (ANPAC).

L’acord arriba després de vuit mesos de negociacions i es tracta del primer conveni d’aquest tipus a Europa aprovat per Ryanair i el seu personal.

En el comunicat, l’ANPAC expressa la seva satisfacció pel “resultat obtingut, que dona més protecció i garanties, a més d’un important reconeixement econòmic, als pilots de Ryanair, que fa concret el recorregut d’harmonització en l’aerolínia començat a finals de l’any passat”.

"Ryanair finalment reconeix als seus dependents el que es preveu en la normativa italiana", explica el sindicat, que assegura que els pilots podran tenir, com la resta de treballadors italians d’algunes categories, l’anomenat TFR (liquidació) amb la creació d’un fons de seguretat social complementari, així com també una assegurança privada mèdica i els drets a les baixes maternals i paternals.

Explica també que l’aplicació del conveni necessitarà implementar algunes modificacions en el pla fiscal per "acabar amb les retencions fiscals que Ryanair imposava als seus dependents a Itàlia".

Notícies relacionades

Els pilots de la companyia irlandesa a Itàlia havien sigut protagonistes de diverses mobilitzacions els últims anys i el 25 de juliol s’havien adherit a una vaga que va provocar centenars de vols cancel·lats a tot el país.

Després d’assolir l’acord, el responsable de personal de Ryanair, Eddie Wilson, ha destacat que esperen que "es tanqui aviat un acord similar amb els pilots d’Irlanda". A més, ha afegit que ha citat "en els propers dies" els pilots d’Espanya, el Regne Unit i Alemanya per negociar un acord similar.

Temes:

Ryanair