SEGONS HOTELSCAN

Els espanyols són els turistes europeus que més normes infringeixen als hotels

Robar tovalloles i menjar, fumar abocats a la finestra i beure les ampolles del minibar i després omplir-les amb aigua o suc, entre les prohibicions més infringides pels espanyols, segons Hotelscan.com

Nou de cada deu confessen haver infringit alguna norma hotelera i un de cada tres, haver manipulat les begudes de les neveretes de les habitacions

minibar

minibar

1
Es llegeix en minuts
Jordi Jon Pardo

Ja s’acaba l’estiu i la majoria de turistes ja han tornat dels hotels o estan a punt de fer-ho i, enmig del relax i sense preocupacions, els espanyols no poden resistir infringir diverses regles que estableixen aquests llocs de repòs. Fins al90%  dels turistes espanyols han infringit alguna norma hotelera en els últims dos anys, segons diverses enquestes realitzades a majors de 18 anys pel servei Hotelscan.com, que situa Espanya al capdavant del mal comportament en territori europeu, malgrat ser un país de referència i amb gran reconeixement en el sector.

Per sota dels espanyols, indica l’estudi, es troben els italians (87%) com els turistes que més normes infringeixen als hotels, seguits delsportuguesos  (82%), britànics (78%) i francesos (67%).

Sobre les prohibicions

Sembla més o menys raonable emportar-se alguna cosa de menjar del bufet de l’esmorzar; de fet, l’estudi assenyala que el 70% dels turistes espanyols confessa haver furtat alguna peça de fruita o entrepà per estalviar-se el dinar de mig matí, un costum que els hotels solen tenir en compte i acaben passant per alt.

La segona prohibició més trencada pels espanyols és la de fumar a la finestra de l’habitació (53%), una malifeta que comporta cert risc si un s’hi aboca massa per evitar que salti el detector de fum. També és habitual que els hostes s’emportin un barnús amb les inicials de l’hotel o una tovallola (42%) i, tot i que és una cosa que molts hotels tenen prevista, alguns establiments comencen a implantar xips semblants als de les botigues.

Notícies relacionades

No obstant, la dada més rocambolesca és que un 35% dels espanyols es beuen les ampolles d’alcohol del minibar de l’hotel, les omplen amb aigua o suc i les tornen a deixar a la nevereta com si no hagués passat res, una estratègia que la majoria va confessar haver planejat des de casa per recomanació d’amics o familiars.

Ens poden cobrar a posteriori

El director d’Hotelscan.com, Francesco Sala, adverteix: "Les vacances són un moment per descansar, relaxar-se i disfrutar d’uns dies que merescudament ens hem guanyat, i no val la pena que es puguin espatllar perquè ens acabin cridant l’atenció per haver infringit alguna norma de l’hotel o haver robat alguna cosa que segurament no ens solucionarà la vida, com una tovallola, un barnús o una ampolleta del minibar. Fins i tot ens podem emportar una sorpresa al tornar perquè ens hagin carregat a la targeta de crèdit el cost d’aquests productes robats”.

Temes:

Hotels Turisme