Conflicte laboral

Els vigilants de seguretat de l'aeroport de Girona convoquen una vaga per al setembre

Els 80 treballadors de l'empresa Segurisa estan cridats a aturades de 24 hores els dies 8 i 12 de setembre per protestar per la no recepció dels complements salarials pactats

aeropuerto-girona

aeropuerto-girona

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Nou front obert per un altre conflicte laboral que esclata aquest estiu a la xarxa aeroportuària espanyola. Els vigilants de seguretat de l’aeroport de Girona han convocat una vaga per als propers dies 8 i 12 de setembre després que l’empresa prestadora del servei, Segurisa Servicios Integrales, no hagi efectuat el pagament dels complements salarials pactats per conveni als80 treballadors de la plantilla. Segons han estimat diverses fonts sindicals consultades, els esmentats complements representen una base de 120 euros i poden arribar, segons el lloc de treball de l’empleat, fins als400 euros mensuals.

Tots els representants del comitè d’empresa de Segurisa Servicios Integrales, pertanyent al grup Sagital, han votat de manera unànime a favor d’una aturada que té el suport de CCOO, la UGT, USOC i ADN. Les seves reivindicacions són l’abonament dels complements pactats amb la mediació del Ministeri de Foment, una cosa que l’empresa no ha realitzat argumentant que "no disposa de l’autorització de la central de Madrid, ja que estan de vacances", ha afirmat la secretària general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya, Aurora Huerga. A preguntes d’aquest mitjà, l’empresa no ha volgut fer declaracions fins ara.