Conflicte laboral aeroport

Alternativa Sindical desconvoca la vaga de vigilants de seguretat a Madrid Barajas contra Ilunion

La vaga havia sigut convocada per Alternativa Sindical sense el recolzament dels «grans» (UGT, CC.OO i USO)

El Govern havia delimitat els seus efectes amb la fixació d'amb uns serveis mínims del 90%

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El caos de l’estiu passat a l’aeroport barceloní del Prat no es repetirà aquest any a Madrid Barajas. A tan sols unes hores que comencés la vaga convocada pels vigilants de seguretat del sindicat Alternativa Sindical aquest divendres 24 d’agost i fins al 3 de setembre, el sindicat ha decidit desconvocar-la després d’un acord amb l’empresa i després que la Delegació del Govern de Madrid decretés uns serveis mínims del 90%.

Així ho ha anunciat Alternativa Sindical en un comunicat en el qual asseguren que han arribat “totes i cadascuna de les exigències reclamades” i han decidit concedir “un punt de confiança a direcció de l’empresa fins a observar les pròximes nòmines”. D’aquesta forma, el sindicat ha aconseguit el seu principal reclam: el reconeixement dels complements salarials que tenien consolidats com el plus d’assistència i de matinar, així com el plus de radioscòpia aeroportuària que serà abonat a tots els vigilants de seguretat.

“Per tant els vigilants que anteriorment a la subrogació cobraven la radioscòpia no seran compensats ni absorbida a més d’abonar íntegrament, també, els plus d’aeroport i rotació” va necessitar el sindicat a la nota. Aquest reconeixement suposarà gairebé 400 euros més en la nòmina mensual en alguns casos, ja que el plus aeroportuari és de 120 euros, el de radioscòpia, de 192, i el de rotació, de 97 euros. 

A més, han aconseguit altres avantatges organitzatius i laborals com el reconeixement del gaudi de les vacances ja concedides per l’anterior empresa concessionària, la negociació d’un plus variable lligat al compliment d’objectius individuals i col·lectius que va lligat als filtres, increment de la plantilla, acords de paritat i conciliació, així com la impartició del curs C-2 per a tots els vigilants de seguretat.

Cap dels principals sindicats –UGT, CCOO i USO– recolzen aquestes aturades. Des d’Alternativa Sindical han manifestat el seu malestar arran l’actitud d’UGT, CCOO i ATES SAM per haver intentat “boicotejar unes negociacions per a la millora dels dret dels nostres companys a Barajas”, com ja havien avançat fa uns dies a EL PERIÓDICO.  

USO reclama el plus variable a Aena

Notícies relacionades

Per la seva part, el sindicat USO ha reclamat aquest dijous a AENA que aclareixi els criteris sobre com i quan es comença a abonar el plus variable als 3.000 vigilants de seguretat que deixen els seus serveis als aeroports espanyols per partd’Eulen i Segurisa, després de dues reunions al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), on el sindicat va presentar un conflicte col·lectiu per garantir l’abonament d’aquest plus, que ha sigut suspès fins que al setembre se celebri la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu d’Empreses de Seguretat Privada.

L’ajornament dels actes de mediació amb les empreses ve motivat perquè des de la FTSP-USO volem arribar a un acord que sigui vàlid per a la totalitat dels treballadors de seguretat privada de tots els aeroports de la xarxa d’AENA, i no només arribar a acords puntuals amb determinades empreses, deixant fora d’ells a gran part de la plantilla actual”, va explicar en un comunicat el secretari general de la FTSP-USO, Basilio A. Febles.

Temes:

Vagues Aeroports