ENERGIA

Repsol obté la llicència per a la seva comercialitzadora d'electricitat

L'empresa ja compta també amb la llicència per comercialitzar gas a clients minoristes

zentauroepp24341096 madrid 27 11 2013 economia  entrada esta tarde  a la sede ce180222092113

zentauroepp24341096 madrid 27 11 2013 economia entrada esta tarde a la sede ce180222092113

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Repsolja és també, oficialment, una elèctrica a Espanya. La companyia que presideixAntoni Brufauha obtingut lallicènciaper sercomercialitzadora elèctrica, a través de la qual articularà la seva presència al sector minorista d’electricitatd’Espanya una vegada que es culmini l’adquisició dels actius de baixes emissions de Viesgo Viesgo i la sevacomercialitzadora.

Repsol LNG Hòldingapareix ja com inscrita per operar com comercialitzadora d’electricitat des del passat 1 d’agost als registres de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Aquesta mateixa societat ja comptava amb la llicència per operar com acomercialitzadora de gasdes de finals de l’any2012, motiu pel qual l’energètica podrà iniciar la seva activitat als mercats d’electricitat i gas d’Espanya una vegada compti amb les autoritzacions a la compra dels actius de Viesgo i la seva unitat de vendes, que es preveuen per a l’últim trimestre d’aquest any.

D’aquesta manera, Repsol passa a comptar ja amb la seva comercialitzadora d’electricitat i gas, igual com altres companyies del seu sector que han fet també el salt a aquest mercat a Espanya, com Cepsa o Total. En el cas de Repsol, això sí, el pla és molt més ambiciós:  es convertirà en la cinquena elèctrica del mercat espanyol, ja que incorporarà uns 750.000 clients minoristes de gas i electricitat. Aquests clients es reparteixen per tota la geografia espanyola, principalment a Cantàbria, Galícia, Andalusia, Astúries, Castella i Lleó i Comunitat de Madrid.

A finals del mes de juny passat, Repsol va arribar a un acord amb els fons Macquarie i Wren House, valorat en 750 milions d’euros, per a l’adquisició d’una capacitat de generació de baixes emissions de 2.350 megawatts (MW) i la cartera de clients de Viesgo, amb la qual cosa la petroliera reforçarà la seva posició com a proveïdor multienergia. 

Notícies relacionades

L’objectiu de Repsol, després de desfer-se de la seva participació en Naturgy (antiga Gas Natural) per 3.816,3 milions d’euros, és arribar als 2,5 milions de clients minoristes de gas i electricitat a Espanya el 2025, amb una quota de mercat superior al 5% i una capacitat de generació baixa en emissions de 4.500 megawatts (MW).

En el seu nou full de ruta, presentat a començaments de juny, la companyia dirigida perJosu Jon Imazpreveu unes inversions de 2.500 milions d’euros entre el 2018 i el 2020 destinades al seu creixement en negocis energètics de baixes emissions de CO2 i a la seva consolidació de cara al llarg termini en el comerç minorista de gas i electricitat, així com de generació elèctrica.

Temes:

Repsol