CONFLICTE

Alternativa Sindical planeja estendre la vaga de vigilants a Barcelona i Santander

Les aturades convocades a Madrid són del 24 d'agost al 3 de setembre

zentauroepp39640144 barcelona 11 08  2017   menos aglomeraciones en el primer d 170811111955

zentauroepp39640144 barcelona 11 08 2017 menos aglomeraciones en el primer d 170811111955 / CARLOS MONTA S

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alternativa Sindical està planejant estendre la vaga de vigilants d’Ilunion  anunciada a l’aeroport de Madrid-Barajas –del 24 d’agost al 3 de setembre–, a l’aeroport deBarcelona - el Prat i al Seve Ballesteros de Santander.

El portaveu del sindicat, Alberto García, ha explicat a Europa Press que els treballadors de Santander s’adheriran "gairebé amb total seguretat" a les aturades, que seran de 5 a 14 hores, perquè allà compten amb el 90% dels afiliats de Segurisa, l’empresa que gestiona el control d’accessos.

La resposta arribarà durant la setmana que ve, ha avançat, quan l’assemblea de treballadors es reuneixi i voti la convocatòria. "Les quatre empreses (Segurisa, Ilunion, Trablisa i ICTS) no estan pagant els plusos", critica García, que assenyala que tots els treballadors d’aquestes empreses a qualsevol aeroport estan cridats a la vaga.

Entre aquests aeroports hi ha el Prat, on Alternativa Sindical planeja adherir-se des de la secció estatal, ja que, tot i que allà són el sindicat majoritari de Trablisa, l’empresa concessionària a Barcelona, no ho són en tot l’aeroport.

Notícies relacionades

Alternativa Sindical, que representa un 20% dels vigilants de seguretat de Barajas, es reunirà aquest divendres en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) amb Ilunion per provar d’arribar a un acord.

Els treballadors exigeixen que les empreses adjudicatàries compleixin amb els plusos com els de radioscopia, rotació o productivitat acordats amb la patronal i Foment en una mesa de treball el setembre de l’any passat, que segons diversos factors, com l’antiguitat o el lloc, poden assolir xifres d’entre 250 o 300 euros al mes.