130 aniversari del naixement de la UGT

Ros defensa el paper dels sindicats en la sortida de la crisi

Assegura que no deixaran de "molestar" en defensa dels drets dels treballadors

  / ROBERT RAMOS

 
zentauroepp44638062 graf5023  barcelona  espa a   12 08 2018   pepe  lvarez  i  180812131117

/

2
Es llegeix en minuts
El periódico

Elsecretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha reivindicat aquest diumenge la necessitat dels sindicats perquè "la gent necessita una sortida justa a la crisi, viure amb dignitat i recuperar l’Estat del benestar". Així com la molèstia que suposen per als poders públics en el compliment de la defensa dels interessos dels treballadors.

En declaracions als mitjans abans de l’acte de celebració del 130 aniversari, celebrat a Barcelona, Ros ha explicat que el sindicalisme ha estat perseguit, criminalitzat i criticat durant molts anys ja que, segons el seu parer, la societat considerava que "molestaven". En aquest sentit, ha afirmat que la UGT "no deixarà mai de molestar en la defensa dels drets dels treballadors, els drets democràtics i els drets socials".

Ros ha explicat que en el sindicat que representa "hi cap tothom, vingui d’on vingui i pensi el que pensi, però des dels principis de la democràcia, la justícia social i de llibertat" i ha apuntat que aquesta pluralitat és la força per aconseguir els reptes. Un d’aquests reptes és el nou manifest actualitzat que parteix de les essències de l’organització i que pretén "recuperar drets i poder viure en una societat més justa".

El líder sindical s’ha pronunciat també sobre la crisi migratòria per explicar que la culpa és del primer món que ha fomentat la pobresa i les guerres. "Fan falta lleis que actualitzin les polítiques d’immigració perquè aquesta gent pugui ser acollida en condicions", ha asseverat. Així mateix, ha considerat que també cal fomentar les polítiques de cooperació internacional perquè als països d’origen es pugui assegurar una situació econòmica.

Felicitació de Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha felicitat aquest diumenge el sindicat UGT per la celebració dels seus 130 anys "lluitant contra la precarietat, per una ocupació digna", segons un missatge que ha penjat en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Sánchez destaca també la lluita del sindicat contra el frau i "pels drets dels treballadors i treballadores, contra la bretxa salarial". El tuit, que va acompanyat del logotip dels 130 anys de la UGT, acaba amb: "Aquest Govern continua treballant per tot això. #AgendaDelCambio".

La mateixa ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, participa aquest diumenge, juntament amb el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, en l’acte de commemoració d’aquest aniversari, que se celebra a Barcelona.

Temes:

UGT