UN 10% MÉS

Nike apujarà el sou a més de 7.000 treballadors

Les noves decisions en la política de retribucions de Nike representen un nou intent de la companyia d'introduir canvis en la seva cultura corporativa

zentauroepp40852027 files  this file photo taken on june 14  2017 shows the nike171107192743

zentauroepp40852027 files this file photo taken on june 14 2017 shows the nike171107192743 / DREW ANGERER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fabricant de peces esportives Nike apujarà el sou al 10% de la seva plantilla, més de 7.000 treballadors de la multinacional, a més de canviar la seva manera de calcular les bonificacions anuals a escala global per lluitar contra la discriminació salarial, segons informa la cadena nord-americana CNBC, que ha tingut accés a un memoràndum intern de la companyia.

La multinacional ha decidit revisar les seves pràctiques de remuneració després de fer una avaluació interna d’aquestes a començaments d’any, la qual cosa es traduirà en ajustaments salarials per al voltant del 10% de la seva plantilla a fi de garantir una compensació "igual i competitiva" per la mateixa feina.

Així mateix, el pagament de bonificacions anuals passarà a estar relacionat des de principis de l’exercici fiscal 2019 amb l’acompliment de tota l’empresa en lloc de combinar factors d’equip i individuals.

"Amb el moviment intern de talent i les demandes d’un mercat dinàmic, cada any analitzem els salaris. Aquest any hem fet una avaluació més profunda de totes les funcions a tots els nivells de manera global", assenyala el document de l’empresa citat per CNBC.

Canvis en la política

Les noves decisions en la política de retribucions de Nike representen un nou intent de la companyia d’introduir canvis en la seva cultura corporativa, després que la primavera passada un grup de treballadores de la multinacional difongués una enquesta que examinava les disparitats en matèria de salaris i ascensos en l’empresa d’Oregon, que va fer que el conseller delegat de Nike, Mark Parker, es disculpés per una cultura empresarial que excloïa alguns empleats i no s’havia pres amb la serietat necessària les queixes sobre conducta.

Notícies relacionades

De fet, el mes d’abril passat Nike va comunicar el nomenament d’Amy Montagne com a vicepresidenta i mànager general de categories globals de l’empresa, així com la designació de Kellie Leonard com a responsable d’inclusió i diversitat en la multinacional.

 

Temes:

Nike Salaris