Comitè Permanent de Ciutadans

Rivera avança un "no rotund" de Ciutadans al sostre de despesa del Govern

Ciutadans diu a Sánchez que es valgui dels seus socis separatistes i populistes

rivera

rivera

1
Es llegeix en minuts
Servimedia

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dilluns que el seu partit votarà en contra del sostre de despesa aprovat pel Governquan ho voti el Ple del Congrés, previsiblement divendres vinent, perquè no està d’acord amb la política del Govern de Pedro Sánchez de "pujar els impostos i disparar la despesa".

"Votarem en contra del sostre de despesa i de la pujada d’impostos", ha dit en roda de premsa a la seu de Cs, després de la reunió de l’Executiva permanent del partit, sobre la votació de l’acord pel qual es fixen els objectius d’estabilitat pressupostària i de deute públic per al període 2019-2021 aprovats pel Consell de Ministres.

Segons ha assenyalat, la formació taronja "ha treballat molt per abaixar els impostos", arribant a acords amb el Govern de Mariano Rajoy per reduir el dèficit públic, complir el camí d’estabilitat pactada amb la Comissió Europea i reduir la pressió fiscal en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018.

Així que ara "no col·laborarem amb la pujada d’impostos, que és dolenta per a l’economia" i, per tant, "comptarà amb un 'no' rotund de Ciutadans", ha afegit, advertint que perjudicarà els autònoms, els consumidors que utilitzen dièsel i els clients dels bancs.

Dard per la moció

"Sánchez haurà de valer-se dels seus socis separatistes i populistes", ha apuntat en al·lusió a Units Podem i als partits nacionalistes i independentistes que van convertir Sánchez en president al recolzar la moció de censura a Rajoy.

Notícies relacionades

Rivera ha indicat que el fet que Brussel·les hagi permès a l’Executiu espanyol la flexibilització dels objectius de dèficit –del 2,2% del PIB que s’exigia abans al 2,7%– no fa que Cs reconsideri la seva actitud.

Si aquest augment del dèficit "és a costa d’incrementar la despesa i disparar els impostos, nosaltres no hi estem d’acord", ha manifestat, abans d’afirmar que Ciutadans donava suport al camí d’estabilitat que estava marcat, no la rectificada.