conflicte en el trànsit aeri

Cunillera. «Les administracions treballen al 150% per evitar problemes al Prat»

La delegada del Govern assegura que es posaran els mitjans per evitar els efectes de les vagues convocades

zentauroepp43072705 el prat de llobregat  baix llobregat  25 04 2018 economia po180629112329

zentauroepp43072705 el prat de llobregat baix llobregat 25 04 2018 economia po180629112329 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que les administracions “treballaran al 150 per cent” perquè els passatgers de l’Aeroport de Barcelona-El Prat “no tinguin problemes” per les vagues que han convocat per a la propera setmana els sindicatsd’Iberia i Ryanair. Cunillera ha explicat que ja s’han adoptat una sèrie de mesures per minimitzar les conseqüències que puguin tenir aquestes aturades, reforçant, per exemple, la contractació del personal d’assistència al viatger, i ha garantit que es posaran en marxa noves actuacions si és necessari.

“Posarem tots els mitjans perquè els passatgers no tinguin problemes més enllà dels quals no podem resoldre”, ha indicat la delegada del Govern. En plena temporada d’estiu, l’Aeroport de Barcelona-El Prat s’enfronta la propera setmana a dues convocatòries de vaga que, de dur-se a terme, podrien afectar milers de passatgers.

D’una banda, els sindicats que representen als tripulants de cabina de l’aerolínia irlandesa Ryanair han convocat vaga els dies 25 i 26 de juliol a tots els aeroports d’Espanya, inclòs el de Barcelona, on és la segona companyia més important per nombre de passatgers, darrere de Vueling, per exigir que es respectin els drets laborals de la plantilla.

D’altra banda, el personal de terra d’Iberia  ha convocat quatre jornades d’aturada a Barcelona –els dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost– per denunciar la situació de “sobrecàrrega de treball” que pateix la plantilla, formada per unes 2.000 persones.

Desactivar les mobilitzacions

Teresa Cunillera confia en què la negociació que mantenen les empreses amb els seus respectius comitès permetin desactivar les mobilitzacions, com ha succeït amb els treballadors de ‘handling’ (serveis d’assistència a terra a aeronaus i passatgers), que han arribat a un acord amb la patronal que evitarà una vaga a tots els aeroports a partir del 29 de juliol.

Notícies relacionades

La representant del Govern, que va assumir el càrrec fa un mes, ha afirmat que les administracions públiques treballen des de fa setmanes de forma coordinada perquè El Prat afronti un estiu sense incidències ni cues com les que es van registrar l’any passat en els controls de passaports.

Ha assenyalat, en aquest sentit, que s’han instal·lat 60 màquines de lectura electrònica de passaports, que permeten agilitar aquest tràmit, i que s’ha incrementat el personal auxiliar per donar recolzament els passatgers. “També s’ha reforçat la plantilla de la policia de control de passaports i estem en una ràtio d’agilitat molt raonable”, ha afirmat Cunillera, que ha elogiat la motivació i el compromís de tots els empleats de l’aeroport català, que “treballen amb una dedicació digna d’encomi”.