Aprovació del projecte de llei

Govern tanca el cèrcol a la pirateria amb la nova llei de marques

34818385 591

34818385 591 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

El Consll de Ministres ha aprovat aquest divendres un avantprojecte de llei per modificar la llei de marques, el propòsit de la qual és avançar en la lluita contra la pirateria gràcies al registre i la gestió. La nova regulació establirà la possibilitat de prohibir l’ús d’una marca i impedirà que s’introdueixin al país mercaderies que portin sense autorització una marca idèntica a la registrada.

Notícies relacionades

Una de les novetats principals que tindrà la norma, en el cas que sigui aprovada després de traslladar-la al Congrés com a projecte de llei, és la supressió del requisit que obliga que el signe distintiu hagi de representar-se gràficament. La marca podrà ser susceptible de representar-se per qualsevol mitjà, ja sigui sonor, en vídeo o per holograma, entre altres suports, sempre que l’objecte de la protecció que s’atorgui al titular es pugui determinar amb claredat.

Amb aquest avantprojecte, el Govern pretén fer el primer pas per adaptar la llei de marques a la directiva europea, a més que introduirà novetats en aspectes materials i procedimentals i atorgarà més homogeneïtat als sistemes de marques dels estats membres.