efectes de la desregulació

Els comerciants certifiquen la falta de sentit de les rebaixes d'estiu

La CEC reclama al Govern espanyol un pla de xoc d'ajuda a les botigues de proximitat recolzat pels Pressupostos de l'Estat

zentauroepp34530336 barcelona   barcelon s    01 07 2016 sociedad   economia    180625121645

zentauroepp34530336 barcelona barcelon s 01 07 2016 sociedad economia 180625121645 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Les rebaixes ja no són atractives per als consumidors. La desregulació dels tradicionals períodes de descomptes ha buidat més de contingut aquestes dates que productes a les botigues. La Confederació Espanyola de Comerç (CEC) descriu la situació com de "desconcert" per a consumidors i comerciants. La competència d’internet, la situació de descomptes crònica i la proliferació de la fórmula 'outlet’ o 'discount' han fet desmerèixer el descompte que no supera el 50%. A més el període de rebaixes no s’associa a un avantatge en termes d’estalvi. Segons la CEC, "les rebaixes han perdut tot l’impacte".

L’organització patronal constata que "el sector nota els efectes negatius de la falta d’un calendari delimitat i de les promocions constants al llarg de tot l’any, que resten impacte a les rebaixes," assegura la CEC. Malgrat això, assegura que les vendes en l’inici de la campanya de rebaixes d’estiu estan experimentant un lleu repunt interanual, tot i que motivat principalment pels mals resultats de vendes a la primavera i les escasses vendes en el tèxtil. La CEC insisteix en la necessitat d’activar urgentment un pla de xoc des del ministeri, per protegir el comerç de proximitat de desequilibris competitius.

Malgrat aquesta situació, la CEC assegura que s’estan complint les expectatives previstes com a conseqüència directa de l’arribada del bon temps, "després d’un inici de temporada especialment descoratjador, particularment en el tèxtil". 

Quant a la despesa mitjana, els comerciants el situen entorn dels 80 euros per persona. S’observa, asseguren, que entre els clients més joves la despesa en sectors més tradicionals com el tèxtil i el calçat no tenen tant pes.

Notícies relacionades

El conjunt del comerç coincideix en el "desconcert total" que suposa no comptar amb uns períodes delimitats de rebaixes. Segons el secretari general de la CEC, José Guerrero, "els clients en molts casos només entren a les botigues per preguntar per productes amb descompte o quan rebaixaran un determinat tipus d’articles", com a conseqüència que les promocions constants al llarg de tot l’any resten impacte a les tradicionals rebaixes d’estiu i hivern; una situació que no es corregiria canviant les rebaixes de data, "sinó que la solució passa per tornar a un calendari delimitat", considera la CEC.

Des de la Confederació insten el Govern espanyol a posar en marxa un pla de xoc, amb una aportació directa dels Pressupostos de l’Estat per recolzar el comerç de proximitat.