transport aeri

Un total de 15.000 passatgers de Vueling, afectats per les cancel·lacions

L'aerolínia ha hagut de contractar places en uns 1.000 hotels al voltant de la capital catalana i altres llocs on té viatgers

vueling-foto

vueling-foto

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Un total de 15.000 passatgers de Vueling es van veure afectats ahir per les cancel·lacions que es van produir en vols d’aquesta companyia amb destinació o procedents de l’aeroport del Prat. L’aerolínia va atribuir la situació a la tempesta que va deixar paralitzat l’aeroport de Barcelona durant 45 minuts, segons ha confirmat la mateixa aerolínia, tot i que fonts d’Aena afirmen que en cap moment es van tancar les instal·lacions. 

Des de Vueling s’afirma que la companyia va haver de contractar places en uns 1.000 hotels, tant de Barcelona com d’altres llocs des dels quals havien de volar els seus passatgers. L’afectació més gran es va produir al Prat, on la companyia té aproximadament un 40% de la seva operativa, i és la primera aerolínia quant a l’operativa que registra aquest aeroport.

Vueling assegura que es tardarà al voltant de dos dies a ressituar els afectats en nous vols. Alguns afectats s’han posat en contacte amb aquest diari per denunciar que ahir a la nit es van quedar a terra després de cancel·lar-se el seu vol de Londres a Barcelona. En les últimes setmanes s’han produït moltes queixes d’usuaris que denuncien les demores sofertes en els seus vols, en especial els de Vueling, tot i que també d’altres companyies, que tenen una presència menor al Prat.

Operativa del Prat

Notícies relacionades

La companyia aèria atribueix la major part de les cancel·lacions als retards acumulats per l’operativa de l’aeroport de Barcelona, que el mes de juny ha tornat a ser la infraestructura que acumula més demores de tots els aeroports supervisat Eurocontrol, com ja va passar el mes de maig. En aquell període, els contratemps més grans es van produir per les vagues dels controladors de l’aeroport de Marsella i per les condicions del temps. No obstant, al juny no hi ha hagut vagues a Marsella i les condicions climàtiques han millorat. Segons Eurocontrol, una part significativa dels retards són atribuïbles a “‘airport events'” (circumstàncies de l’aeroport segons reflecteix l’informe de l’organisme de control.

Aquesta tarda es farà una reunió de la comissió de seguiment de l’aeroport en la qual participaran la delegació del Govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Serà la primera trobada d’aquesta comissió des que es va aixecar la intervenció de l’Administració catalana.