LA INDÚSTRIA TURÍSTICA

Blackstone es converteix en el propietari d'hotels més gran d'Espanya

El fons d'inversió culmina aquest dilluns una opa de gairebé 2.000 milions d'euros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup nord-americà Blackstone culmina aquest dillunsl’opa  que va llançar a la socimi Hispania, una operació valorada en gairebé 2.000 milions d’euros amb què el fons nord-americà es convertirà en el propietari d’hotels més gran d’Espanya al sumar uns 60 establiments.

El termini d’acceptació de l’oferta acaba aquest dilluns, després que fos ampliat al millorar el fons el preu de l’opa un 4,5% i situar-lo en els 18,25 euros per acció.

Blackstone ja és primer accionista d’Hispania, ja que va comprar el 16,6% del seu capital a George Soros abans de llançar l’oferta, que garanteix amb un aval de BNP Paribas i finançarà amb "recursos propis procedents pels diferents fons d’inversió que gestiona".

El preu que el fons pagarà per la socimi que presideix Rafael Miranda, la més veterana del país, dona una prima d’un 5,6% respecte a la cotització de la firma la vigília que el 3 d’abril passat transcendís l’interès del fons per la socimi.

Aquesta prima és de fins a un 82% en el cas de comparar amb el preu de 10 euros per acció al qual Hispania es va constituir i va sortir a borsa el març del 2014 com a socimi promoguda per la gestora Azora per invertir en el mercat immobiliari espanyol.

Malgrat això, l’import de l’operació és inferior al valor de la cartera d’actius de la socimi, que ascendeix a 2.811 milions d’euros, segons l’última valoració realitzada per CBRE.

Hispania compta amb 46 hotels, ubicats a les principals zones turístiques del país, que se sumaran a la dotzena que el fons nord-americà ja té a Espanya.

La compra d’aquesta firma aporta a més a Blackstone 25 edificis d’oficines repartits entre Madrid i Barcelona, que el fons sospesa vendre, i vivendes de lloguer que actualment estan ja a la venda entre particulars. En el costat del passiu, Hispania suporta un deute net de 894,8 milions.

Al capdavant dels hotels

Amb la seva opa a Hispania, Blackstone, a més d’erigir-se en primer amo d’hotels del país, també reforçarà la seva posició de primer propietari d’actius immobiliaris a Espanya, ja que passarà a sumar una inversió en actius de diferent tipus per valor de gairebé 20.000 milions d’euros.

Els plans del fons nord-americà per a la socimi hotelera passen per aconseguir el 100% de la companyia i excloure-la de cotització en borsa.

Notícies relacionades

A més, aixecarà la data de caducitat que els actuals accionistes havien posat a la firma per vendre els seus actius abans del març del 2020 i, per contra, els mantindrà entre tres i set anys a través d’una filial no cotitzada.

No obstant, Blackstone trencarà l’acord que Hispania manté amb Azora per a la gestió dels seus actius, fet que li suposarà pagar a aquesta firma 173 milions per rescissió anticipada de contracte.

Temes:

Hotels Turisme