MEMÒRIA ECONÒMICA DE CATALUNYA

Torra denuncia la campanya de desprestigi contra Catalunya

Insta el Govern de Sánchez a "complir els compromisos" i a "millorar les capacitats fiscals"

El president de la Generalitat esgrimeix que les dades contradiuen els malastrucs que apuntaven una crisi pel procés

44289305 601

44289305 601

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha esgrimit aquest divendres les dades de la bona salut de l’economia catalana contra tots els que es van sumar als "rumors" per "sembrar la por" i que "pronosticaven les set plagues". "Ara toca desacreditar aquella operació amb dades", ha afirmat Torra davant d’un parell de centenars d’empresaris convocatsa la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya, que certifica la sortida de la crisi amb més llums que ombres.

Referència expressa a Grífols i Seat

I Torra ha recorregut a dues empreses amigues, Seat i Grifols, per enaltir els empresaris que es van desentendre de les invitacions per escapar-se de la inestabilitat política. "¿Per què l’imaginari col·lectiu va fer que el 2017 fos un mal any per a Catalunya?", s’ha preguntat Torra. "Ar,a amb dades, resulta, que Catalunya va bé", ha conclòs el president de la Generalitat.

Estratègia de "terra cremada"

Torra ha descrit com a "operació" i "estratègia de terra cremada" la intenció de l’anterior govern de Mariano Rajoy de sembrar la incertesa, "fins i tot amb un decret perquè les empreses marxessin".

Complir els compromisos

Segons l’opinió de Torra, Catalunya "va bé" i es detecta entre empresaris i sindicats que s’està "arribant a consensos que seran importants perquè l’economia catalana vagi endavant", ha dit. Con el nou Govern toca ara, segons Torra, "que compleixi els seus compromisos" i "esmenar els dèficits crònics". Tot això passa per tenir "capacitats fiscals" i totes les "eines necessàries per a la república catalana".

Picada d’ullet a les empreses

Notícies relacionades

"Aquesta solidesa cal agrair-la especialment a vostès i a les seves empreses", ha dit Torra, "tenim al davant un document que fixa dades inqüestionables i val la pena celebrar-ho". Aquestes dades es resumeixen en un creixement del PIB superior al 3% de manera sostinguda en el temps, en què tots els sectors econòmics creixen excepte l’agricultura i en què la indústria té bona salut i les exportacions augmenten.

Reducció de la dependència d’Espanya

Però Torra no ha amagat en absolut la seva intenció que aquesta millora de l’economia catalana es consolidi especialment en un augment de la internacionalització, que redueixi les dependències econòmiques de la resta d’Espanya, en aliança amb aquestes "empreses amigues". Las vendes dirigides al mercat espanyol han disminuït el seu pes en favor de les vendes dirigides a mercats internacionals (les primeres representen el 35,5% i les segones el 64,5%). "Som una petita potència exportadora", s’ha vanagloriat Torra.