préstec cancel·lat

El Corte Inglés traspassa el 10% del seu capital a Primefin

La societat del xeic qatarià Sheikh Hamad passa a ser el tercer accionista del grup de distribució

1
Es llegeix en minuts

El Corte Inglés ha transmès aquest divendres a Primefin, societat vinculada al xeic qatarià Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jaber al Thani, les accions representatives del 10% del capital de la companyia, ha informat el grup de grans magatzems. L’operació és el resultat de la devolució del préstec de 1.000 milions d’euros realitzada per Primefin el juliol del 2015.

El Corte Inglés ha pagat, mitjançant l’entrega d’accions equivalents al 0,75% del capital, el tercer i últim termini dels interessos corresponents a aquest préstec, que aquest mateix divendres ha quedat cancel·lat.

Notícies relacionades

Per la seva part, Primefin ha executat la seva opció de venda sobre les accions d’El Corte Inglés (el 2,25%), rebudes com a pagament dels interessos del préstec en les condicions pactades. El saldo de l’operació ascendeix a 74 milions d’euros, han informat a Europa Press fonts de la companyia. D’aquesta manera, la societat a través de la qual el xeic qatarià vehicula la seva participació a El Corte Inglés es converteix en el tercer accionista del gegant de la distribució, al darrere de la Fundació Ramón Areces, amb un 37,39% i Cartera de Valors IASA, societat patrimonial controlada per les germanes Marta i Cristina Álvarez, amb un 22,18%. Al darrere de Primefin se situen Mancor, vinculada a la família García Miranda, amb un 7%, i Ceslar, societat de la família Areces, amb un 9%.

L’aposta del xeic qatarià per El Corte Inglés va quedar ratificada al votar a favor de Nuño de la Rosa com a nou president i després de recolzar amb el seu vot els plans de futur presentats al consell d’administració.