pendent de la interlocutòria judicial

Edesa supera el concurs de creditors després d'aprovar el conveni

El pla de viabilitat contempla la fabricació anual de 61.000 plaques de cocció, un 62% de vitroceràmica i un 38% d'inducció

GRA335. BASAURI (VIZCAYA), 14/11/2013.- Los trabajadores de la plantilla de Edesa en Basauri durante la manifestación en protesta por la entrada de la empresa en concurso de acreedores junto con el resto de Fagor Electrodomésticos. La protesta ha arrancado pasadas las 18.00 horas en la localidad vizcaína al grito de No al cierre de Fagor Electrodomésticos.

GRA335. BASAURI (VIZCAYA), 14/11/2013.- Los trabajadores de la plantilla de Edesa en Basauri durante la manifestación en protesta por la entrada de la empresa en concurso de acreedores junto con el resto de Fagor Electrodomésticos. La protesta ha arrancado pasadas las 18.00 horas en la localidad vizcaína al grito de No al cierre de Fagor Electrodomésticos. / Luis Tejido (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Edesa Industrial S.L. ha abandonat oficialment la situació de concurs de creditors després de l’aprovació del conveni en la junta de creditors celebrada aquest divendres, "únicament pendent de la interlocutòria judicial", segons ha indicat Cata en un comunicat.

En la reunió celebrada s’ha ratificat la proposta de conveni presentada al Jutjat Mercantil número 1 de Sant Sebastià. Cata ha indicat que aquest acord "es basa en un pla de reestructuració que es durà a terme mitjançant un nou pla comercial per a l’impuls de la marca Edesa". A més, ha assenyalat que amb l’aprovació del conveni "s’ha assolit la quitança del 90% del deute de creditors i el pagament en 10 anys del 10% restant del deute".

Cata ha apuntat que l’acord passa per "un pla de refinançament bancari de la companyia de 54,5 milions d’euros" i en el qual s’inclouen "les amortitzacions dels diferents trams d’entre el 2018 i el 2022". Segons ha puntualitzat, aquest refinançament es durà a terme amb el pla aprovat al conveni de viabilitat de la companyia, que consisteix en "la fabricació anual de 61.000 plaques de cocció, un 62% de vitroceràmica i un 38% d’inducció, per vendre al mercat espanyol i en l’exportació, amb el desenvolupament comercial nacional i internacional de línia blanca amb la marca Edesa".

Nou model de negoci

Aquest pla de viabilitat s’inclou dins del nou model de negoci aprovat en la junta de creditors i reinicia la fabricació dels seus nous models i els models habituals de sempre. Cata ha recordat que aquesta "complexa" operació es remunta a l’any 2014, quan Edesa Industrial va adquirir el negoci d’electrodomèstics de les marques Fagor i Edesa. Hi ha afegit que el 2015 i el 2016, després d’iniciar la producció de diverses famílies de productes, es va verificar que les unitats productives de l’antiga Fagor Electrodomésticos S. Coop. que va presentar preconcurs l’octubre 2013 amb un deute superior als 1.000 milions d’euros, continuava produint electrodomèstics "de manera ineficient i insostenible". A més, ha citat "les dificultats d’assolir un acord amb les empreses creditores i les companyies de la Corporación Mondragón, propietaris de la marca, actualment encara en litigi, dels immobles en arrendament, i proveïdors d’una gran part dels components i serveis".

Notícies relacionades

Edesa Industrial va presentar preconcurs de creditors el 30 de juny del 2017 i va concursar uns mesos després. El mes de desembre es va presentar la proposta anticipada de conveni, liderada per un industrial borsari europeu amb una aportació financera de 32 milions i que permetria mantenir de 175 a 200 llocs de treball, que no va ser acceptada pels propietaris de la marca. A continuació, Edesa Industrial va presentar el conveni aprovat aquest divendres sense comptar amb la marca Fagor mentre aquesta es mantingués en la disputa judicial elevada a l’Audiència.

El soci director de l’oficina de Cata a Barcelona, Santiago Torent López de Lamadrid, ha coordinat el projecte. Cata ha indicat que l’any passat les vendes a CNA Group "es van incrementar un 11,3% respecte a l’any anterior, amb un creixement moderat en el mercat espanyol i un important avenç en les exportacions."