Anar al contingut

funcionaris

Un total de 17.000 noves places a l'Administració central

Els sindicats consideren insuficient l'oferta pública d'ocupació actual

Un total de 17.000 noves places a l'Administració central

ZIPI

L’oferta d’ocupació pública es revisarà aquest any a Espanya. En el cas de l’Administració central les noves places ascendiran a 17.000 places, de les quals 8.151 seran de nou ingrés, 2.863 d’estabilització de places interines i prop de 6.000 de promoció interna, segons es desprèn de la reunió a la qual han assistit aquest dijous els sindicats i que s’ha fet al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública. El secretari general de l’àmbit a CCOO, José Manuel Vera, ha considerat que l’anunci "no respon les demandes sindicals". Fonts de CSIF han valorat l’esforç de noves contractacions, però han reclamat que s’agilitin els processos selectius i que es convoquin almenys 6.000 places per a promoció interna. 

Les xifres anunciades es podrien elevar un 5% més, segons preveu l’acord firmat el 9 de març passat amb el Govern del PP, "de manera que per primera vegada des d’abans fins i tot de la crisi econòmica es crearia ocupació neta en aquesta Administració (407 places)", ha destacat CSIF.

Segons CCOO, "és imprescindible recuperar els més de 30.000 llocs de treball perduts en aquests anys, per això CCOO exigeix una oferta extraordinària". Segons els càlculs realitzats per CCOO, amb les dades facilitades pel Govern espanyol a les organitzacions sindicals, l’Administració general de l’Estat va perdre 8.009 efectius el 2017, amb la qual cosa l’aplicació de les taxes de reposició deixaria l’oferta en un total de 7.562 places.

Els sindicats esperen que l’oferta d’ocupació pública canviï la tendència de model d’Administració que va voler "imposar" el Govern del Partit Popular i que redunda en una concentració de la destrucció d’ocupació en els grups C1 i C2.