adquisició

21st Century Fox pacta comprar el 61% de Sky 17.000 milions

El grup de comunicació ha hagut de pujar un 30% la seva oferta per imposar-se a Comcast

JLX01. NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 13/12/2017.- Fotografía de archivo del 9 de diciembre de 2016 que muestra el rótulo de 21st Century Fox en sus oficinas de Nueva York (Estados Unidos). El grupo Walt Disney y el consorcio 21st Century Fox está en la recta final del acuerdo de compraventa que están negociando y podrían anunciar los detalles este jueves, informó hoy, 13 de diciembre de 2017, la cadena financiera CNBC. EFE/ Justin Lane

JLX01. NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 13/12/2017.- Fotografía de archivo del 9 de diciembre de 2016 que muestra el rótulo de 21st Century Fox en sus oficinas de Nueva York (Estados Unidos). El grupo Walt Disney y el consorcio 21st Century Fox está en la recta final del acuerdo de compraventa que están negociando y podrían anunciar los detalles este jueves, informó hoy, 13 de diciembre de 2017, la cadena financiera CNBC. EFE/ Justin Lane / JUSTIN LANE (VGC)

1
Es llegeix en minuts

21st Century Fox ha arribat a un acord per adquirir el 61% de la cadena britànica Sky que encara no controla per uns 15.100 milions de lliures esterlines (17.000 milions d’euros), segons ha informat la multinacional fundada pel magnat Rupert Murdoch, que s’ha vist forçada a incrementar un 30,2% la seva anterior oferta per imposar-se a Comcast, companyia de cable nord-americà que també licitava per l’operador britànic de televisió.

L’acord assolit entre 21st Century Fox i el comitè independent de Sky contempla el pagament de 14 lliures en efectiu per cada acció de la cadena britànica que actualment no controla 21st Century Fox, la qual cosa valoraria el 100% de la companyia en uns 24.750 milions de lliures (uns 28.000 milions d’euros).

La nova oferta representa un increment del 30,2% sobre les 10,75 lliures de la primera proposta de 21st Century Fox, presentada el desembre del 2016, i suposa una prima del 12% en comparació amb les 12,50 lliures esterlines ofertes per Comcast, que pretenia adquirir el 100% de Sky.

El comitè independent de Sky ha anunciat la seva intenció de recomanar unànimement que els accionistes de la companyia sense relació amb 21st Century Fox votin a favor de l’oferta millorada i que no prenguin cap decisió sobre la proposta de Comcast.

The Walt Disney Company

D’altra banda, 21st Century Fox va indicar que el tancament de la compra de Sky no és una condició per completar la transacció pactada amb Disney, que adquirirà els negocis d’entreteniment de la companyia de Rupert Murdoch, assenyalant que The Walt Disney Company ha donat el seu consentiment a l’augment del deute en què incorrerà 21st Century Fox a conseqüència d’aquesta millora de la seva oferta per Sky.

Notícies relacionades

"Així mateix, en cas que la transacció amb Disney no es completés, aquesta companyia ha acordat reemborsar a 21st Century Fox una quantitat equivalent a la diferència entre la contraprestació en efectiu de 14 i 13 lliures esterlines per cada acció de Sky adquirida en el context de l’oferta millorada, a més de qualsevol interès o comissió sobre aquesta quantitat", va explicar la multinacional.

21st Century Fox agrupa els negocis als sectors de televisió i cine de News Corporation, després que el grup fundat per Rupert Murdoch s’escindís en dues companyies el 2013 i mantingués el negoci editorial amb el nom de News Corporation.

Temes:

Empreses