nous impostos

Montero rebutja que l'impost a la banca encareixi el crèdit

La ministra d'Hisenda afirma que les entitats financeres aporten menys que altres empreses

zentauroepp43708201 maria jesus montero180611165927

zentauroepp43708201 maria jesus montero180611165927

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha rebutjat aquest dilluns que un impost a la banca encareixi el crèdit, i ha afegit que aquest tipus de declaracions són "un clàssic" quan es planteja una cosa així, però que "no tenen sentit". Les declaracions de la ministra a Canal Sur TV contrasten amb la idea general del sector bancari en el sentit que els costos addicionals als quals se sotmet els bancs a través d’impostos acaben repercutint en els clients del sector financer.

Montero ha indicat que en aquesta activitat "hi ha marge" per a una mesura en aquest sentit, i ha assegurat que el sector bancari "aporta menys comparativament que la resta del sector empresarial". I, a més, ha destacat la necessitat d’adaptar la fiscalitat a la nova societat sorgida del procés de globalització, els reptes tecnològics i la digitalització. "No es tracta d’apujar impostos als ciutadans", ha afirmat.

Ha recordat en aquest sentit que "moltes revolucions no han sigut contemplades per l’actual espai fiscal" i s’ha de treballar perquè "aquells que no tenen contemplada en la seva fiscalitat la seva contribució, ho puguin fer", mentre s’"elimina la competència deslleial", ja que "moltes empreses tradicionals entenen que paguen més impostos que els sectors emergents".

Grans empreses tecnològiques

La ministra ha apuntat les grans empreses tecnològiques, perquè "totes lestransaccions tecnològiques tinguin la seva repercussió en la recaptació d’impostos" –la coneguda com a 'taxa Google'– i en el sector bancari, que "aporta menys comparativament que la resta del sector empresarial".

Notícies relacionades

Alhora, ha cridat a recuperar la pedagogia sobre la fiscalitat davant de "la sensació que no és justa", sobretot en el cas de les grans empreses. Així, ha indicat que el seu departament està treballant amb l’objectiu que "el que més té, sigui el que pagui".

Finalment, ha assenyalat com de ben rebuda que ha sigut la proposta d’aconseguir deduccions per a les empreses que eliminin la bretxa salarial entre homes i dones o col·loquin dones en llocs de responsabilitat. "Hauria de ser un comportament instal·lat", ha indicat la ministra, que ha afirmat que "les conquestes feministes arribaran a l’últim racó" amb aquest Govern socialista.