Consell de ministres

L'exconsellera canària Ornella Chacón, nova presidenta de Ports de l'Estat

ornellachacon

ornellachacon

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha nomenat aquest divendres com a nova presidenta de Ports de l’Estat l’exconsellera canària d’Obres Públiques, Ornella Chacón, segons ha anunciat la direcció del PSOE a les illes. Arquitecta de professió i de 45 anys, Chacón és natural de La Oliva (Fuerteventura), l’illa on va ser consellera d’Ordenació del Territori de l’Ajuntament de 2011 a 2015.

Un dels objectius de la seva funció serà millorar les relacions amb els treballadors portuaris i posar en marxa el nou reglament de l’estiba. El president del principal sindicat del sector, la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar, és el també canari Antolín Goya. El nomenament de Chacón ve a ser una maniobra hàbil per millorar un dels fronts més complexos de l’anterior Govern de Mariano Rajoy. També haurà de negociar les ànsies d’autonomia dels ports davant l’Estat, i especialment les demandes de Port de Barcelona

Notícies relacionades

Entre juny del 2015 i desembre del 2016, quan es va trencar el pacte entre CC i el PSOE, va estar al capdavant de la Conselleria d’Obres Públiques del Govern de les Canàries. En aquella etapa, va presidir a causa del seu càrrec l’ens públic autonòmic de Ports Canaris i va ser vocal del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Las Palmas, una de les principals del país. En un comunicat, el secretari general del PSC-PSOE, Ángel Víctor Torres, defensa que el nomenament de Chacón al capdavant dels Ports de l’Estat suposa “un reconeixement a la bona gestió i un reconeixement del Govern d’Espanya a la tasca dels socialistes a les Canàries”.

Torres destaca que es tracta d’una “magnífica notícia per a l’arxipèlag, a causa de la importància que aquestes infraestructures tenen en un dels principals motors econòmics”. Segons el seu parer, el nomenament d’Ornella Chacón, militant del PSOE a Fuerteventura, “obre una via directa d’interlocució amb el Govern central i, a més, és una garantia perquè ja va demostrar en el Govern de les Canàries, com abans a l’Ajuntament, una enorme capacitat de gestió”.