estudi de mercat

Catalunya creix més que Espanya en la contractació d'assegurances 'on line'

El nombre de persones que van subscriure pòlisses per internet es va duplicar el 2017

zentauroepp43723922 the headquarters of the spanish bank bbva are seen in madrid180705132524

zentauroepp43723922 the headquarters of the spanish bank bbva are seen in madrid180705132524 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
M. J. B.

El percentatge de població adulta que va contractar assegurances per internet a Catalunya el 2017 va créixer el triple que la mitjana d’Espanya, fins a situar-se en el 5,4%, gairebé el doble que l’any anterior, segons posa de manifest el servei d’estudis del BBVA en un informe denominat 'Situació assegurances’. L’entitat financera considera que l’evolució de la contractació d’assegurances per via 'on line' està en una fase d’enlairament a Espanya, però que el seu creixement es produirà de manera accelerada per convergir amb els usos que es produeixen en la Unió Europea. "Malgrat que el creixement mitjà de la UE és del 14%, la convergència espanyola es produirà amb els països més avançats, com el Regne Unit, on la contractació d’assegurances per internet s’apropa al 37%", ha posat de manifest Javier Alonso, de BBVA Research.

Notícies relacionades

El creixement en l’activitat asseguradora –tant 'on' com 'off line'– s’accentuarà els pròxims dos anys en paral·lel amb el creixement de l’activitat econòmica. S’estima un creixement del producte interior brut (PIB) de Catalunya del 2,5% el 2018 i del 2,3% el 2019. En aquest sentit, el servei d’estudis calcula que el negoci assegurat de no vida augmentarà a un ritme d’un 4,4% durant l’exercici actual i fins a un 4,7% el 2019. Destaquen la previsions de creixement del sector auto, per al qual s’esperen creixements d’un 5,1% i un 7% respectivament en aquests dos anys en el conjunt d’Espanya.

Malgrat que la contractació a través d’internet de productes financers encara és limitada a Espanya, el banc que presideix Francisco González destaca que augmenta el nombre d’usuaris que decideixen contractar una assegurança 'on line'. A Catalunya no només va augmentar el nombre d’operacions, sinó que a més el 61% dels catalans que van adquirir un producte financer per internet, el 2017, van contractar una assegurança, "la qual cosa posa de manifest el lideratge del sector assegurador en el comerç electrònic de serveis financers".