SECTOR CLAU

Chacón avisa que la recuperació d'algunes destinacions repercutirà en el turisme a Catalunya

La consellera atribueix als atemptats i a la "violència" de l'1-O la caiguda dels viatgers a finals del 2017

turistas

turistas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha dit aquest dimecres que la recuperació d’algunes destinacions, que han sigut considerades com a poc segures els últims anys, com Turquia Tunísia, tindrà "conseqüències" per alturisme  català.

En declaracions a la premsa, després de reunir-se amb representants del sector turístic català, Chacón ha assegurat que les imatges delsatemptats de Catalunya l’estiu passat i les imatges de violència de l’1 d’octubre van tenir un impacte a nivell internacional.

No obstant, encara que hi va haver un cert període en què va baixar l’activitat turística, la valoració de xifres i l’import econòmic són "positius".

Chacón ha assegurat que hi ha destinacions d’alguns països àrabs que comencen a estar operatives després d’algun temps en què han tingut una caiguda del turisme per temes de seguretat, la qual cosa tindrà "conseqüències" per al sector turístic català, i ha assegurat que "atribuir" això al procés és "una irresponsabilitat molt important" i que no comparteix "arguments catastrofistes".

En la seva primera reunió amb representants turístics, Chacón ha posat de manifest la importància del turisme, que representa el 13% de l’ocupació i l’11% del PIB català, i que el Govern català no comparteix la "turismofòbia" d’alguns sectors.

També ha dit que el sector està vivint un canvi de cicle i s’han de replantejar algunes posicions, i ha assegurat que la Generalitat defensa un cert model turístic, del qual donaran més detalls quan presentin el pla nacional de turisme i el pla de màrqueting.

Per la seva part, el president de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur), Lluís Torrent, ha assegurat que les perspectives turístiques no són les mateixes que l’any passat, però que la temporada serà "correcta" a final d’any, i ha apostat per ampliar la temporada turística més enllà del juliol i l’agost.

El president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, ha insistit en la qualitat de Catalunya davant altres destinacions turístiques.

També ha dit que, malgrat que el mes de juliol ha començat "tranquil" pels efectes del Mundial de futbol i perquè el temps no ha acompanyat, creu que podem tenir una "temporada correcta", si no passa res extraordinari.

No obstant, les perspectives de turisme a l’interior de Catalunya "són bones", ja que els dos últims anys han sigut les millors de la història.

Notícies relacionades

Els representants del sector han traslladat a la consellera diversos assumptes que els preocupen, com la posada en marxa del nou reglament de turisme o cap on va el sector.

També li han demanat que hi hagi una promoció de turisme més efectiva i en defensa de l’activitat turística i han dit que el que passa a Barcelona, on sembla que està baixant el nombre de turistes, "distorsiona" la visió de la resta del territori.

Temes:

Turisme