diàleg social

Álvarez vota a Catalunya l'acord salarial

El líder de la UGT defensa el pacte amb la patronal perquè "permet iniciar el camí de la recuperació"

alvarez

alvarez

2
Es llegeix en minuts

El secretari generalde la UGT Josep Maria Álvarez, ha votat a Catalunya el preacord del IV Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) 2018-2020IV Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva, en què participen CCOO i les patronals CEOE Cepyme i que preveu per al 2020 un salari mínim de 1.000 euros al mes o 14.000 euros anuals en 14 pagues.

"Estem davant d’un acord que ens permet iniciar el camí de la recuperació, que durarà temps, perquè el que s’ha perdut des de l’any 2009 fins a l’any 2018 al nostre país des del punt de vista de salaris i drets és realment molt important", ha dit Álvarez en declaracions als mitjans de comunicació.

El secretari general de la UGT ha assegurat que des de Catalunya estan molt contents amb el fet que "finalment hi hagi un acord que reculli que cap treballador al nostre país l’any 2020 no podrà cobrar menys de 14.000 euros a l’any o, el que és el mateix, 1.000 euros al mes".

Álvarez ha destacat que aquesta és una mesura que "ajudarà a recuperar la recaptació de la Seguretat Social", i que millorarà les condicions de vida dels treballadors i incentivarà el consum.

D’altra banda, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, que també ha votat per ratificar el preacord de l’AENC, ha precisat que les mesures principals preveuen un increment salarial d’aproximadament el 3% –un 2% fix i un 1% variable– i assolir un salari mínim de 1.000 euros mensuals als convenis col·lectius.

Ros també ha afegit que l’acord inclou poder pactar clàusules de revisió salarial i evitar que hi hagi situacions d’ultraactivitat en les jornades dels treballadors.

Negociació tripartida

"Aquest és l’acord directe. I després hi ha tota una sèrie de matèries que es traslladen a la negociació tripartida amb patronals i el Govern estatal, i hi ha des d’elements de seguretat en el treball, de flexibilitat, de regulació de la subcontractació o elements de formació professional", ha explicat.

El sindicat podrà votar el preacord de manera presencial entre els dies 2 i 3 de juliol, i també s’ha habilitat un canal de votació telemàtica entre els dies 26 de juny i 1 de juliol.

Els líders de la UGT han remarcat que han decidit sotmetre la votació d’aquest preacord a consulta dels delegats, així com dels quadros sindicals i dels afiliats que volguessin participar.

És la primera vegada que se sotmet a valoració de les bases sindicals una decisió de caràcter general i d’importància estratègica per a la política del sindicat.

En aquest sentit, Josep Maria Álvarez ha dit que "el conjunt del sindicat haurà d’anar situant-se en aquesta dinàmica de donar veu als delegats i delegades i d’obrir els acords a la participació".

Notícies relacionades

"[Això] no només té com a objectiu conèixer l’opinió dels delegats i delegades, sinó que a més el que volem és que permeti obrir un debat en profunditat sobre els acords que firmem", ha precisat el secretari general de la UGT.

"Crec que aquest és l’inici d’un camí que permetrà també que les bases del sindicat se sentin més compromeses amb els acords de la direcció", ha afegit.