CONSUM

Escassetat de cervesa al Regne Unit en ple Mundial de Rússia

Els problemes de subministrament de CO2 a les fàbriques dificulta la producció

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mundial de futbol, un esport que fa furor entre els britànics. I alspubs  hi ha escassetat de cervesa. Sembla un titular del Dia dels Sants Innocents, però no ho és: una escassetat de gas CO2, utilitzat a la producció de cervesa, impedeix aquests dies de servir diverses marques de cervesa de barril en algunes de les principals cadenes de pubs del Regne Unit.

La firma JD Wetherspoon, que posseeix gairebé 900 pubs, i Ei Group, amb prop de 4.500 establiments, han indicat que han deixat de servir certes marques als seus locals de begudes a causa de la falta de subministrament de diòxid de carboni.

El tancament temporal d’algunes fàbriques que produeixen CO2 tant al Regne Unit com en la restad’Europa  ha portat a l’escassetat d’aquest gas, que s’utilitza en diversos àmbits de la indústria alimentària.

Un portaveu de Wetherspoon va afirmar que alguns dels seus establiments no estan servint cervesa John Smith ni sidra Strongbow, tot i que va assegurar que la firma Heineken, que subministra totes dues marques, espera resoldre la situació en els pròxims dies.

"Heineken ha estat la companyia amb més problemes. Ens han dit que tot està tornant a la normalitat", va dir aquest portaveu a la cadena BBC.

La companyia holandesa va ressaltar, per la seva part, que totes les seves fàbriques de cervesa "operen a la màxima capacitat" i treballen per servir els seus clients tan ràpid com sigui possible.

Refrescos, carn envasada

També s’ha alentit la producció d’alguns refrescos.

La cadena de televisió pública britànica assenyala a més que algunes indústries de carn envasada estan treballant amb menys CO2 de l’habitual per empaquetar els seus productes, que pot obligar a canviar els períodes de les dates de caducitat.

Notícies relacionades

"Si escurces les dates de caducitat, tothom ha de transportar la mercaderia més ràpid. La cadena de subministraments és molt complexa", va afirmar a la BBC un portaveu de l’Associació de Processadors de Carn britànics.

El passat dimarts, l’escorxador més grand’Escòcia, a Brechin (nord d’Edimburg), va haver de tancar temporalment per la falta de CO2, que utilitzen per atordir els animals abans de sacrificar-los.