EVOLUCIÓ D'UNA CRIPTOMONEDA

El 'bitcoin' cau al nivell més baix des del novembre

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El preu del bitcoin, primera i principal moneda virtual, va tornar a caure aquesta setmana als mercats de canvi internacionals i es va situar per sota dels 5.900 dòlars, el nivell més baix des del novembre de l’any passat.

Pels volts de les 05.00 GMT (07.00 a París), el preu de la criptomoneda va caure a 5,791.19 dòlars abans de recuperar-se lleugerament, segons xifres aglomerades pel proveïdor de dades financeres Bloomberg. Segons iQoption, el ‘bitcoin’ baixava fins a 5.875,64 dòlars a les 15 hores.

La criptomoneda principal està experimentant una forta tendència baixista des de fa un parell de mesos. De res no serveix l’indubtable èxit de la criptomoneda per calmar la inquietud dels possibles inversors en vista de l’execució de mesures internacionals per a la seva futura supervisió. L’amenaça del pirateig de les plataformes de negociació és un altre element que porta a debilitar la confiança. 

Fa aproximadament deu dies, es van robar gairebé 26 milions d’euros de criptomonedes de Bithumb, una plataforma amb seu a Corea del Sud. I fa nou dies, era una altra plataforma sud-coreana, Coinrail, que havia estat piratejada, per una quantitat robada de prop de 31 milions d’euros, que havia reduït brutalment el preu del ‘bitcoin’ més en un 13%. Les transaccions de dipòsit i retirada s’han suspès des d’aleshores.

Notícies relacionades

Aquestes repetides fallades de seguretat han encoratjat les autoritats per investigar el funcionament d’aquestes plataformes de compravenda. Fa una setmana, el regulador japonès va enviar recomanacions a sis plataformes comercials, una de les més grans del país, mentre s’obria una investigació als Estats Units sobre la possible manipulació dels preus.

‘Bitcoin’ va assolir el 2017 un preu en iQoption de 19.345,49 dòlars, en contraposició als 1.000 dòlars de l’any anterior. Després de la caiguda actual, del 70% respecte dels màxims, pocs confien en una recuperació ràpida d’aquests nivells. D’altra banda, ningú no dubta que la tecnologia en què es basa ‘bitcoin’, 'blockchain', està cridada a ser clau per al desenvolupament econòmic dels pròxims anys, especialment després dels desenvolupaments d’Ethereum una altra criptomoneda millorada que aprofita millor les possibilitats de desenvolupament dels contractes descentralitzats. 

Temes:

Bitcoin