tecnologia de criptomonedes

Prova amb èxit de 'blockchain' per part de la CNMV i els bancs

La CNMV, BME i sis bancs utilitzen la cadena de blocs per simplificar el registre d'emissions de 'warrants'

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), BMESantanderBBVABNP ParibasCaixaBankCommerzbank i Société Générale estan col·laborant en un projecte denominat Fast Track Listing que simplifica els processos i rebaixa el temps necessari en el registre d’emissions a través de la tecnologia 'blockchain'.

Segons han informat les entitats en un comunicat, han comprovat que la utilització del ‘blockchain’ pot millorar l’eficiència en temps i recursos, augmentar la seguretat i incrementar la traçabilitat dels processos.

Notícies relacionades

El projecte ha inclòs la realització d’una prova de concepte, que s’ha dut a terme "amb èxit" i que ha consistit en el registre d’una emissió de ‘warrants’. Aquesta prova ha demostrat que és possible realitzar el procés en 48 hores, davant un termini mitjà de més d’una setmana, gràcies a la connexió de tots els sistemes, la validació automàtica de requisits i la seva transparència.

En vista d’aquests resultats, la CNMV ha informat de la seva decisió de continuar treballant en els possibles usos d’aquesta tecnologia en els seus processos i continuar amb aquest projecte en el qual BME i tots els emissors de ‘warrants’ nacionals (BBVA, Caixabank i Banco Santander) i internacionals (BNP Paribas, Commerzbank i Société Générale) estan contribuint "activament".