OPERACIÓ POLICIAL

Cop a una banda xinesa de falsificacions i importacions fraudulentes

La UCO intervé vuit milions d'euros dels 40 que va evadir una xarxa que venia a Europa joguines i calçat

rcurso-polica

rcurso-polica

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha intervingut vuit milions d’euros d’una xarxa criminal desmantellada que va arribar a evadir almenys 40 milions introduint a Europa productes falsificats des de la Xina, principalment joguines i calçat. S’han dut a terme 13 detencions i practicat 23 escorcolls, principalment al polígon Cobo Calleja de Madrid, encara que també a Barcelona, València i Sevilla.

Notícies relacionades

La xarxa utilitzava correus, normalment ciutadans d’origen asiàtic, per evadir els diners que feien de vendes a Espanya i de la resta de països europeus. Els diners s’evadien en camions i també en barcos i avions. Els vuit milions físics intervinguts representen la confiscació més gran en territori europeu en una operació de blanqueig de capitals en el que tot el 2018.

Segons els investigadors de l’'operació Alquímia', l’organització criminal atacava la lliure competència comercial a l’aconseguir mitjançant "complexes empreses pantalla" que el 75% dels beneficis obtinguts s’evadissin fora de la Unió Europea, sobre tot la Xina, encara que també a l’Amèrica Llatina i l’Àfrica. La resta dels diners es quedaven per mantenir les estructures fraudulentes, que comptaven a cada país amb un líder que dirigia l’activitat criminal, en connexió amb la direcció establerta a la Xina. En l’operació s’han detectat i localitzat transferències bancàries per més de 31 milions d’euros relacionades amb aquest entramat. També es van intervenir quatre armes curtes.