sector immobiliari

Blackstone es garanteix l'èxit de la seva opa a Hispania a l'apujar un 4,5% el preu

Ofereix 18,25 euros per convertir-se en el primer propietari d'hotels del país

hispania

hispania

3
Es llegeix en minuts
Agencias

Blackstone ha elevat un 4,5% el preu proposat en la seva opa a Hispania fins a situar-lo en 18,25 euros per acció davant els 17,45 euros inicials, i s’ha garantit així l’èxit de l’operació amb què es convertirà en primer propietari d’hotels de país. Hispania compta amb 46 hotels, ubicats a les principals zones turístiques del país, a més de 25 edificis d’oficines repartits entre Madrid i Barcelona, i vivendes de lloguer que actualment ven entre particulars. El grup disposarà d’hotels amb gairebé 17.000 habitacions, al davant de Meliá (gairebé 11.000), H10 (més de 10.000) i Hoteles Globales (més de 9.000). 

Després d’apujar el preu, el consell d’Hispania, que originalment va qualificar d’hostil l’oferta de Blackstone, ha passat a considerar-la "atractiva" i a recomanar-la als seus accionistes. A més, tots els membres d’aquest òrgan de gestió i alguns dels seus socis ja han avançat la seva intenció d’acudir a l’opa.

Prima oferta

La prima oferta és del 82% en el cas de comparar el nou preu de l’opa amb el de 10 euros per acció al qual Hispania es va constituir i va sortir a borsa el 4 de març del 2014, com a socimi promoguda per la gestora Azora per invertir en el mercat immobiliari espanyol. Malgrat això, l’import de l’operació és inferior al valor de la cartera d’actius de la socimi, que ascendeix a 2.811 milions d’euros, segons la nova valoració realitzada per CBRE. Aquest import llança a més una revalorització del 5,7% en comparació al tancament del 2017.

Blackstone ha presentat la seva proposta de pujada just al final del termini legal de 10 dies amb què el consell d’Hispania comptava per emetre el seu informe sobre l’oferta. Així mateix, té lloc en tant que està obert el període d’acceptació de l’operació, que s’estendrà fins al proper 13 de juliol.

El nou preu eleva a 1.992,34 milions d’euros l’import total de l’operació, si bé es redueix a 1.661,6 milions al descomptar la participació del 16,6% que Blackstone ja té com a primer soci d’Hispania, un percentatge que va comprar a George Soros abans de llançar l’oferta.

Avals

Blackstone garanteix la seva opa amb un aval de BNP Paribas equivalent al total de l’operació, si bé posteriorment la finançarà amb "recursos propis procedents dels diferents fons d’inversió que gestiona".

La nova constraprestació dona una prima del 5,6% respecte a la cotització d’Hispania la vigília que el 3 d’abril passat transcendís l’interès del fons per la socimi.

En el costat del passiu, la socimi més veterana del país presentava un deute financer net de 894,8 milions en el tancament de març, després de refinançar a començaments d’any un crèdit sindicat corporatiu per valor de 745 milions.

Primer propietari espanyol

Amb la seva opa a Hispania, Blackstone, a més d’erigir-se en el primer amo d’hotels del país, també reforçarà la seva posició de primer propietari immobiliari espanyol, ja que augmentarà actius i passarà a sumar una inversió en actius de diferent tipus per valor de gairebé 20.000 milions d’euros.

Notícies relacionades

Els plans del fons nord-americà per a la socimi hotelera passen per aconseguir el 100% de la companyia i excloure-la de cotització en borsa. A més, aixecarà la data de caducitat que els actuals accionistes havien posat a la socimi, per vendre els seus actius abans del març del 2020 i els mantindrà entre tres i set anys, a través d’una filial no cotitzada. Per contra, no descarta reprendre la venda en bloc dels edificis d’oficines que Hispania tenia en marxa.

Acord amb Azora

Blackstone preveu trencar l’acord que Hispania manté amb Azora per a la gestió dels seus actius, fet que li suposarà pagar a aquesta firma 173 milions per rescissió anticipada de contracte. Entre la resta d’actius immobiliaris que el fons té a Espanya figuren la seva participació en el negoci al sector de l’extint Banc Popular, la socimi Fidere, titular d’unes 2.700 vivendes de protecció oficial de Madrid, el 51% de la immobiliària Aliseda, 1,2 milions de metres quadrats de superfície logística i oficines i locals comercials.