parafarmàcia

Aniversari Blevit

Laboratorios Ordesa compleix 75 anys en plena diversificació de productes

Preveu facturar 200 milions en un parell d'anys

ordesalaboratorio

ordesalaboratorio

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

Laboratorios Ordesa és una d’aquelles companyies del sector farmacèutic indissolublement unida al somriure infantil. El popular fabricant de llet en pols i farinetes Blevit ha complert 75 anys. Els nadons d’anys enrere ara són septagenaris nostàlgics de farinetes per a adults, però la companyia dels seus aliments infantils encara està en etapa de creixement. L’onada de la innovació i la diversificació que afecta el sector parafarmacèutic té en Laboratoris Ordesa un membre destacat. El negoci segueixen sent les llets infantils, la llet Blevit, els cereals Blemil i Belvit, però també complements alimentaris (la mina d’or del sector), tant per a nens com per a adults (Donnaplus, Fontactiv), però també cremes com Pediatopic. 

El laboratori tradicional especialitzat en la fabricació de medicaments cedeix pas a l’empresa moderna del sector farmacèutic. De les paraules majors del medicament en majúscules es passa al culte de la marca. És necessari diferenciar el producte acabat després d’un procés d’investigació i desenvolupament en què preval més aquesta segona etapa.

Notícies relacionades

Laboratorios Ordesa també té estratègies clares per continuar creixent. Facturar 140 milions anuals amb ebitda positiu (12,8 milions el 2016) convida a ampliar el negoci allà on val la pena, sigui en àrees geogràfiques o necessitats del client. La previsió és superar els 200 milions d’euros de facturació el 2020. En el camp de la investigació, Laboratorios Ordesa té la patent d’un probiòtic que s’ha incorporat a diversos productes. I és que de la investigació exitosa es deriva al final l’èxit o el fracàs comercial, cal aportar alguna cosa més al mercat que els competidors. La companyia inverteix prop del 3% de la facturació en investigació, amb notable èxit si es té en compte que el 60% dels productes de Laboratoris Ordesa són fruit de les seves pròpies idees. 

Però com la majoria dels competidors del sector, l’empresa s’ha fet global. Va traslladar la seva seu de Barcelona a Osca per evitar ensurts i respostes als seus clients i des d’Aragó s’expandeix a la resta del món. És present en una vintena de països, que ja representen la meitat del negoci. Aquest és el camí a seguir després de complir una majoria d’edat fidel a les arrels.