Entre la guerra comercial i Itàlia

La borsa del 21 de juny del 2018

L'Ibex perd el 0,89%, fins als 9.702 punts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pèrdues generalitzades a les borses apuntalades entre el risc comercial i la renascuda crisi italiana. L’impacte de la guerra comercial s’ha deixat notar en l’alerta de resultats del fabricant alemany d’automòbils Daimler, que al tancament de la sessió havia perdut més d’un 4,5%, al mateix temps que Volkswagen retrocedia gairebé un 4%. 

Notícies relacionades

A més, la qüestió italiana no acaba de concloure’s. Claudio Borghi i Alberto Bagnai, dos euroescèptics de la Lliga, el partit ultradretà en l’actual Govern del país, han sigut nomenats presidents de la Comissió de Pressupostos de la Cambra Baixa i la Comissió de Finances del Senat, respectivament. Per això l’índex més baixista de la sessió d’aquest dijous ha sigut l’italià. No ha sigut suficient que el ministre d’Economia italià, Giovanni Tria, assegurés el seu compromís amb l’euro i amb la reducció de deute. 

L’Ibex 35 ha acabat la sessió amb una retallada del 0,89%, fins als 9.702,10 punts. Únicament han tancat en positiu cinc valors. El millor ha sigut Mediaset, amb una pujada del 0,65%, al mateix temps que Inditex s’ha anotat un 0,58%.

Temes:

Ibex 35