logística

El comerç electrònic impulsa Seur

La companyia de transport inverteix 3 milions en unes instal·lacions al Prat de Llobregat, el dotzè centre de l'empresa a Catalunya, on realitza 80.000 enviaments diaris

seur

seur

2
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Seur creix a Catalunya impulsat per l’auge del comerç electrònic. La companyia de transport i paqueteria ha inaugurat un nou centre operatiu a la Zal II del Prat de Llobregat amb l’objectiu de millorar la seva capacitat de repartiment a Catalunya i, especialment, a Barcelona.

Actualment l’empresa realitza 26.000 expedicions diàries a la capital catalana, que s’eleven fins a les 31.000 entregues durant les èpoques de l’any de més demanda. Les característiques de la nova nau, que permetrà descarregar directament fins a 24 furgons i camions, permetran assumir l’increment de volums de producció en les campanyes com elBlack FridayNadal o les rebaixes.

Tot i que la inauguració oficial es va produir fa unes setmanes, la instal·lació està operativa des del desembre del 2017 i funciona a ple rendiment des del 19 de març. Seur ha invertit 3 milions d’euros a tenir a punt la nau, el llogater anterior de la qual era la ja desapareguda Redcoon, que disposa d’una superfície de 8.740 metres quadrats i 38 molls hidràulics.

A més d’aquest centre, Seur compta amb un dels seus principals ‘hubs’ logístics a la Zal de Barcelona, que actualment està en plena ampliació i assolirà els 9.000 metres quadrats de superfície, on treballen entre 365 i 425 professionals depenent de l’època de l’any.

L’obertura d’aquest nou centre operatiu té molt a veure amb el creixement accelerat del comerç electrònic a Espanya. L’exercici passat Seur va facturar un total de 660 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 4% interanual, mentre que els ingressos per enviaments d’‘e-commerce’ van escalar un 15%, fins a assolir els 215 milions d’euros. Després d’aquest repunt, el comerç electrònic ja representa un 32% dels ingressos totals. Les altres dues potes del negoci de la companyia són els enviaments internacionals i el repartiment de paquets entre empreses.

Presència a Catalunya

Seur és present a Catalunya a través de 12 centres, que realitzen 80.000 expedicions diàries i ocupen1.500 treballadors. “A més del pes econòmic específic de l’economia catalana dins de l’espanyola, Catalunya és una zona geogràfica clau per als enviaments internacionals”, segons va dir Yves Delmas, president de Seur, durant la inauguració del centre.

Notícies relacionades

“La irrupció del comerç electrònic –va afegir el president de Seur– ha suposat un important increment en la nostra activitat, a què estem fent front amb un pla d’inversions. Gràcies a aquesta nau estarem més a prop dels nostres clients i oferirem un servei més eficaç”. A les acabades d’inaugurar instal·lacions al Prat de Llobregat cal sumar-hi les de Barcelona, Granollers, Girona, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Lleida, Tarragona, Vilafranca i Manresa.

Seur, companyia amb 75 anys d’història, pertany des del 2015 al grup DPD, que és la identitat amb què GeoPost –filial de transport urgent del grup francès La Poste–opera a Europa. Seur va realitzar el 2017 un total de 110 milions d’enviaments a 1,2 milions de clients repartits entre més de 100 països –si bé la seva posició de lideratge se centra en el mercat espanyol i portuguès– i va facturar 660 milions d’euros. La companyia no ofereix dades sobre els seus beneficis.

Temes:

+Innovació