guerra comercial

Les cambres de comerç exigeixen respondre a la guerra comercial

Eurochambres demana «una reunió urgent» per coordinar respostes a les mesures dels EUA

1
Es llegeix en minuts

L’Associació de Cambres de Comerç i Indústria Europees, Eurochambres, ha reclamat al G-20, que agrupa els països més rics i els principals en via de desenvolupament, una “reunió urgent” per coordinar unes estratègies que respongui al “possible risc d’una guerra comercial global” que consideren “imminent” després de les últimes decisions dels EUA en la matèria.

“Defensarem la globalització i el sistema global de comerç, ¡demà pot ser massa tard!”, destaca en un comunicat el president d’Eurochambres, Christoph Leitl, en una crida als països més industrialitzats i emergents del món.

Minar el creixement

Segons afirma, per evitar minar el creixement econòmic i la confiança empresarial, “necessitem una resposta forta i reaccionar amb rapidesa per rebutjar l’actual gir cap alproteccionisme i defensar les normes de comerç multilateral”.

Notícies relacionades

En la seva opinió, el comerç i la inversió són “factors clau per generar creixement i ocupació a una escala global”. “Si es restringeixen empitjorarà la situació de tothom; per això hem de prendre les mesures adequades ara per reduir la tensió en la situació”, recalca Leitl.

Els EUA apliquen des del passat 1 de juny mesures duaneres a les importacions d’acer i alumini des del Canadà, la UE i Mèxic.